ŞEHRİ ŞİİR GİBİ YÖNETECEĞİM

 

Mazbatasını alır almaz her ilçenin öncelikli sorunlarıyla ilgileneceklerini belirten Yücel Yılmaz “Ben iş adamıyım. İş yerimi nasıl yönetiyorsam Büyükşehir’i de öyle şiir gibi yöneteceğim” dedi

 

KÖRFEZ’DEN İYİ OY ALDIK

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, MHP’nin düzenlediği Alparslan Türkeş’i anma etkinliği sonrasında basın mensuplarına yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rutinin dışında Körfez bölgesinden yüksek oy aldıklarını kaydeden Yılmaz, İYİ Parti Adayı İsmail Ok’un itirazlarıyla ilgili de “Yüzde 60 oy oranıyla çıkıp kaybetmek ve hazmetmek zor” diye konuştu.

 

HERKESE EŞİT HİZMET

Büyükşehir Meclisi’nde salt çoğunluğun muhalefette olmasını değerlendiren Yılmaz, “Bu güzel bir şeydir, ben demokrasiye inanan biriyim. Manyas’ta belediye başkanı karar alırken AK Parti’ye sorması gerektiği gibi Bandırma’da belediye başkanı karar alırken kendi meclisinde diğer partilere sorması gerektiği gibi Büyükşehir’de alacağı kararları şehrimizin tamamıyla birlikte alması gerekiyor” dedi.

 

SORUNLARI BİLİYORUM

Yılmaz, “İlk icraatınız ne olacak?” sorusuna “Her ilçenin öncelikli sorunu neyse ondan başlayacağız. Ayvalık’ta Sarımsaklı plajı, Edremit’te taksi dolmuşlarla ilgili sorun, Karesi’de imarla ilgili yapılması gerekenler var. Susurluk ve Gömeç’te köprü. Her ilçenin ayrı derdi var. Hepsine yetişeceğim. Ben iş adamıyım, işyerimi nasıl yönetiyorsam Büyükşehir’i de böyle şiir gibi yöneteceğim” dedi.

 

ÇiÇEK GÖNDERMEK YERiNE BAL-KES’E BAĞIŞ YAPIN

Balıkesirlilere çağrı yapan Yücel Yılmaz, kutlama ve tebrik amaçlı çiçek göndermeleri yerine Balıkesirspor’a bağış yapılmasını rica etti. “Balıkesirspor hepimizin takımı” diyen Yılmaz, “Herkes bütçesi doğrultusunda yardımcı olmalı” dedi.

 

Kolunu sallasan başkana çarpıyordu, bu iyi oldu!

Daire başkanı” yerine “Daire müdürü” sıfatının kullanılmasını isteyen Yılmaz “Bu konuda personelimizi uyaracağız ve Sayın Daire Müdürüm denilmesini sağlayacağız” dedi


 

HAZMETMESİ ZOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, MHP İl Başkanlığı’nın düzenlediği Alparslan Türkeş’i anma etkinliği sonrasında basın mensuplarına 31 Mart yerel seçimlerini ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Rutinin dışında Körfez bölgesinden yüksek oy aldıklarını kaydeden Yılmaz, İYİ Parti Adayı İsmail Ok’un itirazlarıyla ilgili de “yüzde 60 oy oranıyla çıkıp kaybetmek ve hazmetmek zor” dedi.

 

31 Mart’tan bu yana Türkiye’nin dört bir yanından tebrik telefonları aldığını vurgulayan Yılmaz, bu zamana kadar 20 bin kişinin kendisini aradığını ve bunların 4 biniyle bire bir görüştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart gecesi iki defa kendisini aradığını dile getiren Yılmaz, kendisine Balıkesir’e kazandıklarının müjdesini verdiklerini ifade etti.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde salt çoğunluğun muhalefette olmasını değerlendiren Yücel Yılmaz, “Bu güzel bir şeydir, ben demokrasiye inanan biriyim. Manyas’ta belediye başkanı karar alırken AK Parti’ye sorması gerektiği gibi Bandırma’da belediye başkanı karar alırken kendi meclisinde diğer partilere sorması gerektiği gibi Büyükşehir’de alacağı kararları şehrimizin tamamıyla birlikte alması gerekiyor. Bu kesinlikle tıkanma yaratmaz. Karesi Belediyesi’nde biz tüm kararları oy birliğiyle aldık. Durup dururken muhalefet olmak için şehirle ilgili kararlarda itiraz edemezler. Zaten aynı denge ilçelerde var. Burada itiraz edilirse ilçelerde de itiraz edilir onlarda nefes alamazlar” dedi.

 

“HALKIN İRADESİNE SAYGI GÖSTERECEĞİZ”

AK Parti’nin ilçe belediyelerini kaybetmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bunu kaybetmek olarak düşünmemeliyiz. Biz 10 ilçeyi kazandık. Bir önceki dönemdeki şartlarla şimdiki şartlar bir değil. Biz 20 ilçenin de tamamında iddialıydık ve Cumhur İttifakı olarak 10 ilçeyi aldık. Kaybettik diye düşünmüyoruz, yeni tur yeni şans. Kaybettik diye bakarsak halkın iradesine saygı göstermemiş oluruz. Halk 5 yılda bir projeleriyle ortaya çıkıyorlar. Orada yaşayan toplum adaya göre oy veriyor ve biz 10 tanesini kazandık” dedi.

 

DAİRE BAŞKANLARI DAİRE MÜDÜRÜ OLACAK

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ndeki daire başkanlıklarının statüsüyle ilgili de değerlendirmede bulunacaklarını belirten Yılmaz, “ Biz kendi başkan arkadaşlarımızla bu konuyu konuştuk. Belediyede konuşurken ‘başkanım’ kelimesi kullanıldığında oradaki başkan belli. Burada başkan kelimesinin kullanılmasıyla ilgili kişisel fikrimi söyledim. Başka bir sıfat bulacağız. Kendi içimizde kullanımı değişecek. Başkanım denildiğinde ben mi bakacağım yanımdaki daire başkanı mı bakacak belli olacak. Personelimizi uyaracağız ve sayın daire müdürüm denilmesini sağlayacağız” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR’İ ŞİİR GİBİ YÖNETECEĞİM”

 

Mazbatayı aldıktan sonra yapacağı ilk icraatıyla ilgili yönetilen soruyu da yanıtlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Her ilçenin öncelikli sorunu neyse ondan başlayacağız. Ayvalık’ta Sarımsaklı plajı, Edremit’te taksi dolmuşlarla ilgili sorun, Karesi’de imarla ilgili yapılması gerekenlerin yapılması, Susurluk’ta köprü, Gömeç’te köprü. Hepsinin ayrı derdi var. Bunların hepsine yetişeceğim. Ben iş adamıyım, birçok ilde işyerim var. Belediye başkanıyken bu işyerlerini nasıl yönetiyorsam Büyükşehir’i de böyle şiir gibi yöneteceğim.

 

“KÖRFEZ’DEN RUTİNİN DIŞINDAN OY ALDIK”

31 Mart’ta kendisine merkez ilçelerin yanı sıra körfezden rutinin dışında yüksek oy geldiğini dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kaygısı olmayan insan başarılı olamaz. Korkusu olan insanlar uzun yaşar. Bu seçim döneminde iddialı konuşan insanların kaybedeceğinden korktum. Seçim sonuçları halkımızın takdiri. Sandıktan çıkan sonuçlardan şunu görüyorum ama projelerimize ama kişiliğimize ama ödünç oy istediğimizden biz çok ciddi oranda özellikle Körfez’den rutinin dışında oy aldık. Merkezde iki sağcı başkan yarıştı ve beklediğimizin üzerinde oy aldık. Sağ oyların ikiye bölüneceğini biliyorduk. Millet İttifakı’nın da Karesi ve Altıeylül’den bize oy geldi. AK Parti seçmenin de yüzde 10-15’i İsmail Ok’a oy kullanıldığı sandıklardan belli oluyor. Biz burada araştırmaları yapıyoruz, biz hizmet mi götüremedik, farklı mı davrandık onları araştırıyoruz. Seçmen disiplinli bir şekilde oyunu kullanmış”

 

ÇİÇEK GÖNDERMEK YERİNE BALIKESİRSPOR’A BAĞIŞ YAPIN

 

Vatandaşlar ve kurumlardan tebrik amaçlı çiçek göndermeleri yerine Balıkesirspor’a bağış yapmalarını isteyen Yücel Yılmaz, şehrin önemli bir markası olan Balıkesirspor’a destek çıkacaklarını söyledi. Yılmaz, “ Mazbataları aldıktan sonra tebrikleri kabul edeceğiz. Birde kamuoyuna çiçek göndermeleri yerine bunu Balıkesirspor’a bağış yapmalarını isteyeceğiz. Tüm Balıkesir’i Balıkesirspor’a destek olmaları çağrısında bulunuyorum. Herkes kendi bütçesi doğrultusunda yardımcı olmalı belediyeler tek başına bunun altından kalkamaz. Biz üzerimize düşeni yapacağız ama halkımızın da Balıkesirspor’a destek olmalarını davet ediyoruz” dedi.

 

KARESİ’DEN TRANSFER OLACAK

Çalışma arkadaşlarının tercihi konusunda da liyakate önem vereceklerini vurgulayan Yılmaz, “ Belli görevdeki arkadaşların dışarıdan gelmesi objektif olmayı sağlar. Şimdi böyle bir rüzgâr estiriliyor da 7 bin 200 çalışandan kaç tanesi dışarıdan. Gerçeklerin hep önüne yalan haberler geçiyor. Kaç tane yabancı var? Yabancı kim demek? Kaç tane Balıkesirli İstanbul’da çalışıyor? Kaç Balıkesir çocuğu dışarıda. O zaman İstanbul’da çalışan Balıkesirliler işten çıkartılsın. Ali Osman Sali’den daha Balıkesirli var mı? Mehmet Bozdemir’den daha Balıkesirli var mı? Balıkesirli olmak yetmiyor? Karesi’den transfer olacak” dedi.

 

“YÜZDE 60 OY ORANIYLA ÇIKIP KAYBETMEK VE HAZMETMEK ZOR”

 

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un seçim sonrası yaptığı itirazlara da değinen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bizim sandıklarla ilgili itiraz yok bizde itirazlar geçersiz oylarla ilgili. Mesela Dursunbey, Kepsut’ta çok fazla geçersiz oy var çünkü yaşlı vatandaşlarımız burada çok fazla. Buralardaki geçersiz oyların Edremit’teki Bandırma’daki geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesiyle ilgili İYİ Parti’nin Adayının talebi var. Oranların değişebileceğine inanılan yerlerde inceleme kararı kabul edildi. Değiştirmeyeceği düşünülen yerlerde talepler ret edildi. Bunla ilgili Yüksek Seçim Kurulu mazbatayı verip vermeme konusunda istişare edecekler ve gerekli karar verilecek. Her partinin her sandıkta müşahidi var. YSK’da bu yayınlanıyor. CHP’li, İYİ Partili, HDP’li kim varsa gidip baksın. Eğer kendi sandıklarında yazdıklarıyla oradaki arasında fark varsa itirazını sandık bazlı versin. O nedenle kamuoyunda seçimde spekülasyon uyandıracak hiçbir konu yok. 30 bin geçersiz oyun en çoğu kırsal mahallelerimizden geliyor. Bizim oylarımız düştü oralarda.  Bir an önce her belediye başkanımıza mazbatası verilmeli. 31 Mart’ta benim Karesi Belediye Başkanlığım görevim bitti. Kamuoyunun hakkına sahip çıkıyorum diye spekülasyon kaos varmış havası yaratmanın halka saygısızlıktır. Ama zor yüzde 60 oy oranıyla çıkıp kaybetmek ve hazmetmek zor. Biz İsmail vekilimizi seviyoruz ve destek alacağımızı biliyoruz” dedi.