Balıkesir seçmeni Kürdistancıları sandığa gömecek.

Geçen seçimin bileni Gezici Araştırma Şirketi’nin, Balıkesir’de yaptığı son ankete göre Cumhur İttifakı Adayı Yücel Yılmaz, Millet İttifakı Adayı İsmail Ok’u sandığa gömüyor

OK’A ‘KÜRDİSTAN’ TOKADI

Gezici Araştırma Şirketi, Balıkesir’de “Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı?” diye sordu. Seçmen Kürdistancılarla kendi partisini eş tutan, belediye başkanlarına kefil olan İsmail Ok’u, sandıkta cezalandıracağının sinyalini veriyor. Gezici’ye göre Yücel Yılmaz % 48.4, Ok ise % 41.7 oranında oy alıyor.

YILMAZ İPİ GÖĞÜSLÜYOR

Kararsız ve diğer partilerin oy oranı da % 9.9 olarak görülüyor. Gezici Şirketi, İstanbul’da Binali Yıldırım’ın az farkla kazanacağını, Bursa ve Ankara’da Millet İttifakı’nın ipi göğüsleyeceğini öne sürdü. Şirket Müdürü Murat Gezici, sonuçların TÜİK verileri ve 24 Haziran seçimlerinin de dikate alınarak yapıldığını belirtti.


SEÇİM ÖNCESİ SON ANKETTE YILMAZ ÖNDE

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Gezici araştırma şirketi, seçimlerle ilgili yaptığı son saha çalışmasını paylaştı. Gezici’nin 7 Büyükşehir’de yaptığı ankete göre Balıkesir’de Yücel Yılmaz, İsmail Ok’a %6,7 puan fark atmış durumda

Yaptığı nokta atışlarla geçtiğimiz seçim sonuçlarını bilen Gezici araştırma şirketi seçimlere 8 gün kala Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Manisa, Hatay ve Balıkesir genelinde halkın nabzını tuttu. Yapılan geniş kapsamlı anket ile ilgili verileri yayınlayan Gezici Araştıma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, Balıkesir’de Yücel Yılmaz’ın İsmail Ok’un önünde olduğunu söyledi. Murat Gezici yaptığı açıklamada “Araştırmanın örneklemi TÜİK 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlendi. Bu sonuçlar bazında yapılan çalışmalarda il başına 3400 kişi kapsamında anket yapıldı. Yapılan anket sonuçlarında seçmenin Balıkesir’de fikrinin değişmediği görülüyor” dedi. Gezicinin son kapsamlı anket sonucuna göre Cumhur ittifakı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz yüzde 48,4 Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un ise yüzde 41,7 oy alacağını gösteriyor. Kararsızların diğer partilerin oy toplamı olarak ise yüzde 1,0 olarak değerlendirilirken kararsızların oyları ise yüzde 8,9 olarak belirlendi.

KARARSIZLAR DAĞITILINCA FARK AÇILIYOR

Gezici araştırma şirketinin anketinde yüzde 8,9 oranında oluşan kararsız oyları dağıtılınca Cumhur ittifakı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz yüzde 53,1 Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un oy oranı ise yüzde 45,8 oluyor. Diğer partilerin oy oranlarının toplamı ise yüzde 1,1’de kalıyor.

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU FARKI KAPATTI

Gezici Araştırma’nın anketine katılanların İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy vermek istediğine ilişkin dağılım incelendiğinde yüzde 49,3’ü MHP destekli AKP’nin adayı Binali Yıldırım’a oy vermek istediğini yüzde 48,6’sı ise İyi Parti destekli CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na oy vermek istediğini ifade ediliyor.

ANKARA’DA MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy vermek istediği sorusuna cevap verenlerin dağılımı incelendiğinde yüzde 47,7’si MHP’nin de destek verdiği AKP’nin adayı Mehmet Özhaseki’ye oy vermek istediğini ifade ederken, yüzde 49,8’i İyi Parti destekli CHP’nin adayı Mansur Yavaş’a oy vermek istediğini ifade ediliyor.

GENÇLER MUHALEFETE OY VERİYOR

Anketin detayları hakkında bilgi veren Gezici “18-27 yaş arasındaki gençlerin % 72’si muhalefete oy veriyor. Türkiye’nin ekonomisinin %70’nin temsil edildiği bölgelerde AK Parti’nin oylarının ortalaması %32,7 olduğu görülüyor. AK Parti’nin seçmeninin yaklaşık %32’sinin ideolojisi yok, bu seçmen AK Parti’nin sadık seçmeni olmadığı görülüyor. AK Parti seçmenin Türkiye genelinde yer yer %70 – 75 – 85 oranında partisinin adayına veya desteklediği adaya oy vereceğini söylüyor, yani %30 ile 10’u AK Parti’nin adayına yer yer oy vermediği görülüyor.