İsmail Ok’un “Balıkesirspor’u Süper Lig’e ben çıkardım” sözlerine Yücel Yılmaz “O kişiye soruyorum. Kimin parasıyla çıkardın? Biz verdik o parayı. Ben ve benim gibi bir çok iş adamı verdi. Belediyeden para mı veriyorsun?” dedi.

Balıkesirspor Baltok Kulübü’nü ziyaret eden Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı Yücel Yılmaz, Balıkesirspor’u Süper Lig’e çıkarma sözü veren İsmail Ok’a “Kimin parasıyla kime söz veriyorsun?” diye konuştu. Yılmaz “Balıkesirspor’a yıllardır iş adamları sahip çıkıyor” dedi.

KİMLE GİZLİ İLİŞKİN VAR?

Ok’a yüklenen Yılmaz, “Başkan atamakla olacak işler değil bunlar. Kimden kaç para alacaksın, kiminle ne gizli ilişkin var, nasıl alacaksın, kimlere ne söz verdin de yardım yapacaklar? Bunları sorarlar adama. Kimse Balıkesirspor üzerinden siyaset yapmasın” diye konuştu.

Bal-Kes kurumsallaşmalı

Yılmaz “Balıkesirspor, siyaset üstü bir kurum. Seçim malzemesi yapılamaz. Balıkesirspor’a hep birlikte destek olmamız lazım. Kulübün kendi tüzel kişiliğine kavuşturacak, bağımsız gelirlere sahip olacağı, kanaat önderleri, üniversitesi, tesisleriyle kurumsal bir kimliğe kavuşması gerekiyor. Yöneticilerin para peşinde koşmaması lazım” dedi.