AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir seçim gezileri kapsamında gittiği Ayvalık’ta Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood Camilerinde 49 kişinin hayatını kaybettiği katliamı nefretle kınadığını belirtti. “Cuma namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanlara yönelik saldırının şoku ve üzüntüsü içindeyiz, menfur saldırıyı nefretle kınıyorum. Son dönemde İslamofobi gibi nefret söylemi içeren ideolojilerin doğurduğu ayrımcılık ve saldırganlık planlı olarak Müslümanları hedef almaktadır. İslamofobi artık çizgiyi aşmış ve en son camide patlama noktasına gelmiştir, diyen Aydemir, sözlerine şöyle devam etti.

İSLAMOFOBİ TÜM İNSANLIĞIN SORUNU
“Müslümanların toplumları ve kültürleri ele geçireceği şeklinde suni bir algı yaratılıp, terörizm İslam’a mal edilmeye çalışılmaktadır. Terör hiçbir şekilde bir kitaba veya dine mal edilemez. Terörün ırkı dini dili olmaz, bu olayda da görüldüğü gibi terör terördür ve bir insanlık suçudur. Farklı din ve kültürlerin bir arada yaşaması insanlığın acı tecrübeler geçirerek ulaştığı bir aşamadır. Buradan geriye gidiş insanlık için yıkım getirecektir. Bu açıdan İslamofobi sadece Müslümanları değil tüm insanlığı hedef almaktadır.”

SORUMSUZ SİYASİLERİN TUTTUKLARI YOL YOL DEĞİL
Aklın yolunun belli olduğunu belirten Aydemir, “Müslümanlar bulundukları ülkelerin saygın ve eşit vatandaşları olarak kabul görmelidir. Müslümanların bulundukları toplumdaki başarılarını ve katkılarını konuşmak, birleştirici olmak yerine İslamofobiyi körükleyenler Yeni Zellanda’da olduğu gibi vahşetle sonuçlanabilen bir insanlık suçuna ortak olduklarını unutmamalıdır. Irkçı söylemleri normalleştiren sorumsuz siyasilerin tuttukları yol yol değildir.” dedi.

CANİLERİ YETİŞTİREN KAYNAK KURUTULMALI
İslamofobi ve göçmen karşıtlığı üzerine inşa edilen seçim kampanyalarının bir an evvel son bulması ve canileri yetiştiren kaynağın kurutulması gerektiğini söyleyen Aydemir, devamında “Mazlumların sesi olan liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte insanlıktan nasibini almamış bu zihniyetle her platformda mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyorum, namaz kılarken şehit olan mazlum Müslümanlara Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.