DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber “Şu an da esnafa yük olan bir belediye Balıkesir’i yönetiyor. BALTOK ile Balıkesir’den bir kuruş mal almayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, esnaftan aldığı malların da parasını ödemiyor. Esnaf umudunu yitirmiş durumda. Biz Balıkesir’in umudu olmak için yola çıktık” diye konuştu.

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber, Balıkesir’in üzerindeki kara bulutların DSP’nin halk ile yaptığı ittifakla dağılacağını ifade etti.

DENGELER DEĞİŞTİ

Adaylığını açıkladıktan sonra Balıkesir’in geleceğini iki adaya bırakmadığını ve belediyeden rant elde edenlerin oyunlarını bozduklarını söyleyen Tamer Kanber iki dönem milletvekilliği yaptığı zaman hiç kimseye partizanlık yapmadığını Balıkesir’in en ücra köşelerine kadar hizmet götürdüğünü ifade etti.

DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber “Bizim ittifakımız Balıkesir halkı ile. Arsa rantçıları, ihale rantçılarının uykularını kaçırdık. 10 liraya arsa alıp 100 liraya BALTOK’a arsa satanları, milyonluk makam araç ihaleleri ile saltanat sürenlerin bu düzenini bitirip Fırıntaş’ı üreticinin, çiftçinin, tarım ve hayvancılık yapan köylümüzün çıkarlarına kullanacağız” dedi.

“RANTA GEÇİT YOK”

Umudunu yitiren esnafın önünü açacaklarını ifade eden Kanber “Büyükşehir Belediyesi Balıkesir dışından mal almayacak. Mevcut yönetim gibi esnafa kambur olamayacağız. 2018 Temmuz ayından buyana esnaftan bir kalem mal almayan, aldığının parasını ödemeyen bir belediye olmayacağız. Esnafa yük olmaya değil, esnafın önünü açmaya geliyoruz. Büyükşehir belediyesi tüm ihtiyaçlarını Balıkesir esnafından alacak. Bayramlarda 60 ton çikolata dağıtmayacağız. Balıkesir’de üretilmeyen ihtiyaçları için esnafıyla, sanayicisiyle birlikte olup Balıkesir’de üreteceğiz” diye konuştu.

“YATIRIM AR-GE İLE OLUR”

Katma değeri yüksek ürünlerin AR-GE’sini TEKNOKENT’i faaliyete geçirip Balıkesir ekonomisine kazandıracaklarını ifade eden DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber “Balıkesir’de sanayici ile üniversiteyi birlikteliğini hayata geçirip marka değeri olan ürünleri dünyaya pazarlayacağız. Balıkesir’i marka kent kimliğine kavuşturacağız. Bandırma’da dünyaya açılan kapımız olan limanımız var, sanayimiz var, üniversitemiz var. Bunları harekete geçirecek vizyon sahibi bir ekibimiz var” dedi.

“HALK MECLİSİ GELİYOR”

Tamer Kanber “Makamı saltanat olarak görmedik, görmeyeceğiz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Balıkesir’i; halkla beraber, esnafla beraber, köylüyle beraber, kadınıyla beraber, öğrencisiyle beraber yöneteceğiz. Halk Meclislerini kurup tüm hemşehrilerimize aktif hale getireceğiz. Herkesin sözü olacak. Projesini sunup hayata geçirebilecek. İnşaat Mühendisi kimliğim ile Balıkesir’e baktığımda yapılan kavşakların kent içi trafiği rahatlatmadığını aksine daha da arapsaçına çevirdiğini görüyorum. Her gün kaza olan, kaza riski taşıyan kavşakları daha düzenli, işler hale getireceğiz.

İstihdama yönelik çalışmalarımız olacak. Avlu gibi AVM’leri belediye eliyle yapıp yandaşa peşkeş çektirmeyeceğiz. Su faturalarındaki adaletsizliği ortadan kaldıracağız. 10 lira su tüketimi yapan vatandaştan 20 lira su faturası tahsil etmeyeceğiz.” ÜMİT ULUS