AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir seçim çalışmaları kapsamında geldiği Erdek’te yoğun bir program takip etti. Cumhur İttifakı Erdek Belediye Başkan Adayı Turan Gün için destek isteyen Aydemir, deniz turizmini tarih ve doğa ile bütünleştireceklerini söyledi.

DENİZ TURİZMİNİ TARİH VE DOĞA İLE BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ
Programına Tatlısu’dan başlayan Aydemir, dünyada turizm talebinde önemli değişiklikler olduğunu belirterek şunları söyledi. “Deniz kum güneş üçlüsüne dayanan klasik turizm artık yeterli olmuyor insanlar doğal ortamlara seyahat etmek istiyor, kültürel zenginliklere yöneliyor. Bu değişimi iyi okumalıyız. Ormanları, manastırları, antik şehri, göletleri, şelaleleri, soğan tarlaları ve renkli köyleriyle Kapıdağ başlı başına çok büyük bir zenginlik. Buradaki zenginliğin artık Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtılmasının zamanı geldi. Kyzikos antik çağda çok önemli bir yerdi, Hadrian Tapınağı gibi dünyanın en önemli yapılarına ev sahipliği yapıyor. Burayı yeniden ele alarak insanlık tarihinin toprak altındaki önemli eserlerini dünyaya tanıtacağız. Bunun yanında bölgeyi doğada vakit geçirmek isteyenler için cazip hale getireceğiz. Deniz turizminin yanına doğa ve tarih eklenince Erdek daha hareketli, yoğun ve uzun bir sezon geçirecek, turizm gelirleri katlanacak.” dedi.

ÜÇLÜ OLSUN ERDEK GÜÇLENSİN
Şehirlerin hayatında belediyelerin öneminin çok büyük olduğunu söyleyen Aydemir, şunları kaydetti. “Şehirlerin geleceği yöneticilerinin vizyonlarıyla doğru orantılıdır. Allah buraya ne verdiyse en güzelini vermiş. Yer güzel ortam güzel ama insan eliyle yapılacak çok iş var. Devlet kural ve kurumları olan bir yapılanmadır. Yerel yönetim şehre dair taleplerini projelendirip gereken yolu izlemezse sürekli mazeret üretirse buna uygun hareket eden şehirlerin yanında önce yerinde sayar, ardından geride kalır. Biz şimdi Erdek Türkiye’deki gelişmeye ayak uydurabilsin, istiyoruz. Üçlü olsun Erdek güçlensin, diyoruz. Bir taraftan hükümet olarak çalışıyoruz bir taraftan Büyükşehir olarak çalışıyoruz dört bir tarafta yatırımlara devam ediyoruz. Merkezi hükümet ve büyükşehrin yanında Erdek Belediyesi’nde de Turan Gün Beyin seçilmesiyle birlikte Erdek daha da güçlenecek inşallah. Çünkü bu yapıda vizyon var, program var, proje var, kaynak var.” dedi.

ERDEK’TE ÇAT KAPI EV ZİYARETLERİ
Devamında Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sonrasında Cumhur İttifakı Erdek Belediye Başkan Adayı Turan Gün’ün eşi Yeşim Gün ve Erdek Kadın Kolları Başkanı Gülser Sarıaslan ile birlikte çat kapı ev ziyaretleri yaptı.

TURİSTİK İLÇEYE YAKIŞIR BİR ÇEVRE VAAT EDİYORUZ
Son olarak Zeytinli Mahallesi’ne gelerek vatandaşlardan yerel seçimlerde destek istedi. Erdek’in ülkemizde deniz turizminin ilk parladığı yerlerden biri olduğunun altını çizen Aydemir, sözlerine şöyle devam etti. “Erdek AK Partili Erdek Belediyesi ile yeniden hak ettiği değeri bulacak. Marmara’nın turizm merkezi olabilecek bir yerde hava kirliliği olamaz dedik ve hükumet olarak doğalgaz için düğmeye bastık. Erdek artık doğalgazın konforunu yaşayacak, hava kirliliği kalmayacak, yaşam kalitesi yükselecek. Yine Erdek’i kamyon trafiğinden kurtarıyoruz, mevcut liman ise turizm amaçlı olarak değerlendirilecek. Çevre yolunu hayata geçiriyoruz. Erdek Körfezi’nin değerini biliyoruz. Güney Marmara’ya yapılacak yatırımların çevreye duyarlı olmasına özen gösteriyoruz. Çevreyi turistik bir ilçeye yakışır şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Hizmetlerimizden sadece merkez değil, tüm kırsal mahallelerimiz olumlu etkilenecek.” dedi.