Hacı İlbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde maddi durumu iyi olmayan bir öğrencinin velisi, okul kıyafeti alamadığı için kızının disiplin cezası aldığını iddia etti. Disiplin cezası sonrasında okula giden aileye idarecilerin kıyafeti olmadığı için öğrencinin sınıfta kalacağını söylediği ileri sürüldü.

“OKUL KIYAFETİ OLMADIĞI İÇİN

ÇOCUĞUMU SINIFTA BIRAKACAKLAR”

Bir yıl öncesine kadar işlerinin iyi olduğunu ancak iflas etmesinin ardından maddi durumlarının kötü olduğunu belirten öğrencinin velisi T. E, maddi durumuyla ilgili sene başında okul idaresine bilgi verdiğini kaydetti. EKSPRES’e konuşan T.E, “Bir yıl öncesine kadar aylık gelirim 10-15 bin civarındaydı. Ama işlerim kötü gitti ve iflas ettim. Çocuğumu okula yazdırırken de maddi durumumla ilgili okul idaresine bilgi verip çocuğumun maddi konularda zorlanmamasıyla ilgili ricada bulundum. Geçtiğimiz gün çocuğumun okul kıyafetinin olmamasından dolayı disiplin cezası aldığını öğrendik. Ancak öncesinde hiç bir idareci bize bilgi vermedi. Eşim okula konuyla ilgili görüşmeye gittiğinde bize bilgi verilmediğini ve maddi durumumuzun kötü olduğundan dolayı okul kıyafetini alamadığımızı belirtti. Ceza verilmeden önce bize bilgi verilmedi ve en ağırı da okul kıyafeti olmadığı için çocuğumun sınıfta kalacağını söylediler. Bize bir yerden kıyafet alabileceğimizi belirttiler ancak çocuğa ceza verilmişti. Bu ceza verildikten sonra kıyafet vermenin bir anlamı yok. Baştan ceza verilmeden önce neden kıyafet vermediler ” dedi.

CEZADAN SONRA KIYAFET VERDİLER

Kendisinin de okula gittiğini ve idarecilerle konuştuğunu kaydeden T. E, “Bir gün sonra bende okula gidip durumla ilgili idarecilerle görüştüm.  Kıyafet verebiliyorsa çocuğuma neden disiplin cezası verildiğini sordum. Çocuğuma kıyafet konusunda psikolojik baskı uygulandı. Müdür yardımcısı çocuğumla ilgili şikayetlerde bulundu. Bana da hakaret etmeye başladı.  Sonrasında tartışma çıktı ve başka bir idareci beni odadan çıkardı. 5 dakika sonra polisler geldi ve müdür yardımcısının benden şikayetçi olduğunu söylediler.  Paramız yoksa çocuğumun eğitim hakkı da mı yok? Benim param olsa neden çocuğuma kıyafet almayayım onu mahcup edeyim. Bir yıl önce maddi durumumuz iyiydi ve çocuğuma her şey alabiliyordum. İflas edince sıkıntı içindeyim. İkiz çocuklarım var onlarda başka bir okulda eğitimlerini sürdürüyor. İkizlerim okuldan kıyafet yardımı alıyor ama Hacı İlbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören çocuğum kıyafeti olmadığı için disiplin cezası alıyor.” dedi. ÜMİT ULUS