Son seçimlerin bileni ‘Gezici Araştırma Şirketi’ Balıkesir’de yaptığı ankette Cumhur İttifakı’nın açık ara seçimi alacağını iddia etti. Aynı şirket Bursa’da ise Millet İttifakı’nın kazanacağını söyledi. Duruma sinirlenen İsmail Ok ve ekibi anket şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu

YÜCEL YILMAZ ÖNDE

Gezici Araştırma Şirketi tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve Balıkesir’de Cumhur İttifakı’nın önde olduğu anket sonucu Millet İttifakı’nın balansını bozdu. Ankete göre Cumhur İttifakı Adayı Yücel Yılmaz, % 47.7 ile ipi göğüslerken Millet İttifakı Adayı İsmail Ok ise % 36.3’te kalıyor. Kararsızlar ve diğerlerinin toplam oyu da % 17 görülüyor.

BURSA’DA CHP KAZANIYOR

% 17’lik dilimin içinde HDP’de var. Sonuçlar üzerinden yaylım ateşi yapan Millet İttifakı Adayı İsmail Ok, anketin taraflı olduğunu iddia etti ama aynı şirket Bursa’da yaptığı kamuoyu yoklamasında Millet İttifakı’nın önde olduğunu belirtti. Tüm bunların üzerine Millet İttifakı Balıkesir’de Gezici Araştırma Şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Millet İttifakı, şikayet dilekçesinde anketi yapan şirketin, kendilerini HDP ile aynı ittifakta gösterdiklerini iddia etti. Ancak her nekadar HDP ile ittifak kabul edilmese de Gömeç’teki işbirliği, olayı gözler önüne seriyor.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)