Bazı yayın organlarında Balıkesir’deki Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 4 ismin yarışacağına dair yapılan haberlere Demokrat Parti ve Demokratik Sol Parti’den büyük tepki geldi.

Siyasi partilerin belediye başkan adayları ve BM üyeleri listelerini ilçe seçim kurullarına teslim etmesiyle birlikte Balıkesir’de seçime girecek isimler de belli oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 6 ismin yer almasına rağmen bazı yayın organlarında 4 ismin yarışacağını yazmasına Demokrat Parti ve DSP’den tepki geldi. DP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuğba Güner ile DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber’in adaylıklarının kabul olmadığını savunan haberler sonrası ilk tepki DP İl Başkanı Tamer Alver’den geldi. Sosyal medya hesabından haberi yalanlayan Alver, “Demokrat Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tuğba Güner’dir. Korku dağlarını aşamıyorlar. DP’nin adayı yoktur diye algı operasyonu yapıyorlar. Bazı basın kuruluşları DP adayını yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Şimdiden korkmaya başlamışlar” şeklinde açıklama yaptı.

KANBER: “KİMSE BİZİ YOK HÜKMÜNDE SAYAMAZ”

DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber ise haberin art niyetli olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Ben nerdeyse bir aya yakındır sahada çalışma yaptığım çalışmalar gerek basında gerekse kamuoyunda bilinmesine karşın bazı yayın kuruluşları benim adaylığımı yok hükmünde sayıyor. Balıkesir’deki tek solcu aday olarak girdiğim yarışta halkın teveccühü karşısında bazı kesimlerin tedirginliği doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu tür haberlere pabuç bırakmayacağız. Kimse bizi yok hükmünde sayamaz” dedi.

6 ADAY BÜYÜKŞEHİR’E TALİP
Balıkesir’de Büyükşehir yarışından 6 aday yarışacak. Cumhur İttifakı Adayı Yücel Yılmaz, Millet İttifakı Adayı İsmail Ok, Saadet Partisi Adayı Selim Sait Terzioğlu, Demokrat Parti Adayı Tuğba Güner, Demokratik Sol Parti Adayı Tamer Kanber ve Halkların Demokratik Partisi Adayı Ali Kenanoğlu Büyükşehir koltuğuna oturmak için seçim çalışmalarını yürütüyorlar