Edremit’ten bağımsız belediye başkan adayı olan Kamil Saka, adaylığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Edremit’i imar gruplarının desteklediği adaylara mahkum bırakmamak için aday olduğunu belirten Saka, “Edremit halkı iki tane ayrı imar grubundan birini tercih etmeye mahkûm bırakıldı. Bizde bunun önüne geçebilmenin çarelerini aradık” dedi.

CHP’den aday gösterilmeyen sonrasında DSP’yle adaylık görüşmeleri tıkanınca bağımsız belediye başkan adayı olan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber’le buluştu. Edremit’i imar gruplarına bırakmamak için bağımsız aday olduğunu belirten Saka, “  Edremit halkı iki tane ayrı imar grubundan birini tercih etmeye mahkûm bırakıldı. Bizde bunun önüne geçebilmenin çarelerini aradık. Çünkü bizim gözümüzde Edremit betonlaştırılarak yok edilip bazılarına kişisel rant sağlama aracı değil, ciddi bir şekilde korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gereken doğa harikası bir coğrafyadır. Edremit’te yaşamak Allah’ın lütfudur ve orayı korumak bizim görevimizdir.  Korumak adına da ben sahaya çıktım ve üzerime düşeni yaptım. En azından yarın çoluk çocuğuma ben buranın korunması için çıktım, halk beni seçti korudum diyebilirim veya çıktım vatandaş bunu istemediği için koruyamadım deme hakkına sahip olabilirim” dedi.

 

“ATATÜRKÇÜ İNSANLAR BİR ARADA

HAREKET ETMEK ZORUNDA”

 

Seçimlere iddialı bir şekilde girmeye hazırlandığını belirten Kamil Saka, “ Benim seçilmeme gibi durumum yok. Ben adaysam seçilirim. Ankara’nın atadığı iki adayın benim projelerimi devam ettirebileceğine inansaydım aday olmazdım. DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber ile 30-40 yıllık bir arkadaşlığım var. Demokrat, Atatürkçü insanlar bir arada hareket etmek zorundadır. Bizim tek kırmızı çizgimiz var; Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bırakmış olduğu laik, demokratik cumhuriyeti ileride sonsuza kadar yaşatmak ve Misak-i Milliye sınırlarının bölünmez bütünlüğünü sağlamaktır. Bu noktada olan herkesle biz irtibat halindeyiz” dedi.