Geçtiğimiz günlerde Bandırma Belediyesi önünde 2000 kişiyi toplayıp Kılıçdaroğlu’na ve CHP yönetimine adeta savaş açan Dursun Mirza çabuk söndü. Son dönemde DSP’den aday olacağı konuşulan Dursun Mirza, basın toplantısı düzenleyerek başkanlığa aday olmayacağını partisinden de istifa etmeyeceğini söyledi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, son dönemde DSP’den aday olacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. Belediye meclis salonunda gazetecilere açıklama yapan Mirza, DSP’den ya da bağımsız olarak belediye başkan adayı olmayacağını açıkladı. Mirza, bugüne kadar kendisine destek veren Bandırmalılara da teşekkür etti. Aday adaylığı sürecini de değerlendiren Mirza, “Adaylığımın gelmemesinin ardından Bandırma’ya döndüğümde infial ile karşılaştım. Tabandan benim başka yönden aday olmam konusunda baskı oluştu. Bağımsız ve başka partiden aday olmam konusunda baskı yapıldı. Bütün bunlar da bizim kafamızı karıştırdı. Bu süreç içinde Bandırma’da bir bölünme yaşanacak, bunun da Bandırma’ya ve partimize zarar verecek. Bunları gördükten sonra hiçbir yerden aday olmamaya karar verdim. Aslında normali buydu ama bu süreçte normal şeyler yaşanmadı. Bize yapılan haksızlık çerçevesinde toplumda oluşan şeylere de cevap vermemiz gerekirse. Ben tabanla siyaset yapan bir insanım. Ben icazetle bu noktaya gelmedim” dedi

ANKETLERDE HER ZAMAN ÖNDEYDİM

CHP’nin kararını anlayamadığını belirten Mirza “Adaylık kriterleri vardı. Yapılan anketlerde Dursun Mirza önde. Bize de anket yapılacağını söylemişlerdi. Bırakın 10 puanı 30-40 puan önde çıktık. Belediyenin başarısına bakılmadı. Genel Merkez kriterlere uymadı. Ahbap-çavuş ilişkileri ile bizi aday yapmadı. Başlangıçta sineye çektik, talep olunca ‘acaba’ dedik. O süreç bizim seçim kazanacağımız boyuta da oldu ama bu benim hiçbir zaman içime sinmedi. Aday olmamaya karar verdim. Kent, partimiz adına bu sorunlar yaratacaktı ve bir başka partinin kazanma ihtimalini ortaya çıkaracaktı. İmkân vermemek için yapılan eşitsizlikleri sineye çekerek gerçek bir sosyal demokrat ve Atatürkçü olarak resmen aday olmuyorum” dedi.

TOSUN’LA HİÇBİR PROBLEMİM YOK

CHP’den ayrılmayacağının altını çizen Dursun Mirza “Bana destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Partimden ayrılmıyorum, bu uğurda çok büyük mücadeleler verdim. Ben öğrencilik yıllarımdan itibaren emek mücadelesi verdim. Bandırma’yı karış karış tanırım. Ben bir 5 sene daha istedim bunun sebebi gelecek 5 yılın önemli olması, sanayi ve kent planlamaları. Eksik projelerin tamamlanmasıydı. Geçtiğimiz 5 yılda çok işler yaptık ama eksiklerimiz de oldu. Bütçe ve Büyükşehir’den kaynaklanan şeylerdi bunlar. Tabii bu emekler boşa gitmez. Adayımız Tolga Tosun’a başarılar diliyorum. Onunla en ufak bir sorunum yok ama onun üzerinden benimle hesaplaşma peşinde olanlar var. Aday olamayarak partime en büyük desteği veriyorum. Bandırma’da çağdaş yaşam tarzının devam etmesini istiyorum. Partimin yanındayım. Biz anamızdan başkan doğmadık. Dursun Mirza bu kentin her alanında var oldu var olmaya devam edecek. Kentin geleceği ile ilgili katkım olabilecekse destek olacağız. ”dedi.

AHMET AKIN’DAN DAHA İYİ CHP’LİYİM

Partisi için mücadeleye devam edeceğinin altını çizen Mirza, “Seyit Torun’dan, Genel Başkanımızdan, Fikret Şahin’den, Ahmet Akın’dan daha iyi bir partiliyim bunu da aday olmayarak gösterdim.” diye konuştu. Mirza, belediyede en küçük bir şaibe yaşanmadığını belirterek imar ve şehir planlamasındaki eksikleri de söylemeye devam edeceklerini söyledi. Gazetecilerin Tolga Tosun ile seçim çalışması yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Mirza, Tosun’un etrafında bir grubun kendisini istemediğine işaret ederek “Onunla gezmem, yanında olmam onların yaklaşımına bağlı, onun çevresinde beni istemeyenler var. Ben onları rahat bırakmak istiyorum. Projeler ile ilgili destek vermeye hazırım.” dedi. Mirza, meclis için de aday dayatması yapmadığını anlattı.

MECLİSE İSİM DAYATMADIM!

Parti içinde çekişmelerin yaşanabileceğinin altını çizen Mirza ” Bu partiye emek vermiş. ortaya projeler koymuş biri olarak üzüldüm. Tolga Tosun’la görüşme yaptık. Ben meclis içinde bir talepte bulunmadım. Bu işin içinde olan ben değilim. Ben aday olmuyorum. Tolga Tosun istediğini meclise alır istediğini almaz. Ben aday olamamı kullanmak gibi çabam yok. Aday olmam ama bu isimleri meclise al demedim. Benim asla isim dayatmam olmaz. Ben kimseye oraya girdi, girmedi diye küsmem. Görüşmemizde endişelerimi belirttim ama hiç bir dayatmam olmadı. Bunları söylerken ‘Bırak kardeşim sen aday değilsin. Daha ne konuşuyorsun’siyenler olabilir onlara da saygı duyuyorum” dedi