Bir döneme damgasını vuran Demokrat Parti’nin efsane il başkanı Erol Taşkesen’le, 31 Mart yerel seçimlerini ve DP’nin iddiasını konuştuk.  Bir dönem İYİ Parti’de görev yapan ancak DP kökenli kişilerin dışlanmasından dolayı yuvasına yeniden dönen Erol Taşkesen, Balıkesir siyasetinin iki seçenekli adaya mahkûm bırakmayacaklarını, Kırat’ın yeniden eski kalesinde şahlanacağını söyledi.   Taşkesen, İYİ Parti’de görev yaptığı dönemde kişisel ilişkileriyle partiye kazandırdığı isimlerin yeniden Demokrat Parti’ye döneceğini belirtti.

Balıkesir’de genç, dinamik ve donanımlı bir kadın adayla Büyükşehir yarışı içerisinde olacaklarını kaydeden Efsane Başkan Erol Taşkesen, seçim çalışmaları kapsamında STK ziyaretlerine başladıklarını ve adaylarıyla ilgili olumlu dönüşler aldıklarını vurguladı. Taşkesen, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Biz son iki aylık süreçte Demokrat Parti’nin de bu yarışta olacağının sinyallerini verdik. İstişare toplantıları yaptık, farklı siyasi görüşteki arkadaşları davet ettik. Onların fikirlerini aldık, bazı kişilere adaylık konusunda tekliflerimiz oldu.  Balıkesir’de bir bayan adayla çıkarsak nasıl başarı yakalayabiliriz diye düşündük. Şu anki adayımız Tuğba adaylık teklifini kabul etmesiyle birlikte arkadaşlarımız da kabul etti. Adayımız Gönen DP İlçe Başkanı Mustafa Güner kardeşimizin de yeğeni. Onda bu ışığı gördüm. Vizyonu geniş birisi, kendisinin güzel düşünceleri ve projeleri var. Değişik sektörlerde üst düzey yöneticilik yapmış birisi. Bizde ona geçmiş yıllardaki tecrübelerimizle destek vereceğiz. Balıkesir’de 7-0 zaferini yaşatan ilçe başkanlarımızla yeniden irtibata geçerek tüm ilçelerimizi ziyaret ederek adayımızı tanıtmanın mücadelesine başladık. Dünden itibaren meslek odalarını ziyaret ettik. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettik. Olumlu ışıklar aldık ziyaretlerimizde. İnşallah neticesi de hayırlı olur bizim için diyorum” dedi.

HİZMET SEVDALISI BİR PARTİYİZ

Balıkesir’deki seçmenlerin büyük kısmının kararsız olduğuna dikkat çeken Erol Taşkesen, geçmişte yaptıkları hizmetlerin gelecekte yapacakları hizmetlerin teminatıdır şiarıyla seçmenden destek isteyeceklerini söyledi. Taşkesen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Balıkesir’de kararsız bir seçmen tabakası var. Bize baskı yapan, aday çıkarın diyen bir seçmen tabakası da var. Aday çıkarın diye baskı kuranlar oldu. Bizde o talepler doğrultusunda aday çıkarttık. Bugün Türk siyasi hayatının mazisi en köklü olan bir partinin bu yarışta olmaması yadırganırdı. Bu yarışın içerisinde olma zorunluluğu vardı Demokrat Parti’nin. Çünkü yaptığımız hizmetler, eserler var. İl başkanlığım döneminde Balıkesir’e getirdiğimiz hizmetler var. Rahmetli Süleyman Demirel’le çalışmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ben ondan siyasi feyz aldım, siyaseti ondan öğrendim. Bir üniversitemiz, bir Organize Sanayi Bölgemizi, Havran Barajı, Altınova Barajı, Manyas Barajı gibi çok hizmetlerimiz var. Biz hizmet sevdalısı bir partisiyiz. Hizmeti nasıl getirebileceğinin inceliklerini biliyoruz” dedi.

İYİ PARTİ’DEKİ DP’LİLERİ

YUVALARINA DAVET EDECEĞİM

Meral Akşener’le olan ikili ilişkileri çerçevesinde bir dönem İYİ Parti’de görev yapan Erol Taşkesen, İYİ Parti’yle karşılaştıkları durum ve yeniden DP’ye dönüşüyle de ilgili bilgi verdi. Taşkesen, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Demokrat Parti’ye bir geri dönüş var, bende bunun için emek sarf edeceğim. Bende Meral Hanıma olan sevgimden dolayı bir dönem İYİ Parti’de siyaset yaptım. Birçok arkadaşımızı İYİ Parti’ye üye yaptık ancak bu süreçte dışlandık.  Şimdi İYİ Parti’ye kazandırdığımız arkadaşlarımızı yeniden yuvaya davet edeceğim. Beni Erol Taşkesen yapan Demokrat Parti ve Doğru Yol Partisi’dir. Kimliğimi burada kazandım. Partililerimin ve hemşerilerimin bana sağladığı güveni yerine getirmeye çalıştım. Bir geri dönüş olacak. İlçeler bazında da olacak. Havran’da ilçe başkanlığımız yoktu ilçe başkanlığımızı kurduk, aday çıkardık. Çokta iyi ve iddialı bir adayımız var. Siyasetten hiç kopmadım. Türk siyaset yaşantısında iki partili sistem bizim tarzımıza uygun değil. Ben yerelde ittifaka bile karşıyım, tüm partiler adaylarını çıkarsın boyunun ölçüsünü alsın. Vatandaşta nereye oy vereceğini bilsin. Kırat dediğinde gözleri yaşaran insanlar var.” dedi.