CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan’ın DSP’li buluşmasına partiden büyük tepki geldi. DSP’den ihraç edilen vatandaşlar ve CHP’liler ile buluşan Arslan Parti’nin ihraç masasındaki Mehmet AKma’yı da il başkanı olarak tanıttı.

Konuyla ilgili açıklama yapan DSP İl Başkanı Mehmet Berk “CHP’ye yakışmadı, yargıya başvuracağız” derken, DSP’li eski milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tamer Kanber ise “Benim böyle bir il başkanım yok. Böyle bir sahtekarın DSP’de işi yok” dedi.

Kamil Saka’nın DSP’den adaylığının ortaya çıkması üzerine CHP’li aday Arslan ve ekibi, DSP’den ihraç edilen üyelerle buluştu ve DSP İl yönetiminin kendisine desteklediği yönünde haberleri medyaya servis etti. DSP ve CHP buluşmasına CHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi, CHP Edremit Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Gültekin ve Kadir Koşma ile CHP Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları da katıldı.

“YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”

DSP İl Başkanı Mehmet Berk ise duruma tepki gösterdi. Fotoğraftaki kişilerin DSP ile hiçbir ilgisi olmadığını açıklayan Berk, “Yasal yollara başvuracağız. CHP’ye yakışmadı” dedi. Berk “Şahsın partimizle hiçbir ilişkisi kalmamıştır. Üye dahi değildir. Bu yapılan bir suçtur. Adı geçen şahıs partiden çok kötü bir şekilde ayrılmış, ihraç edilmiştir. CHP gibi bir partiden böyle bir açıklama yapılmasını esefle kınıyorum. Bu konuyla ilgili her türlü yasal yola gideceğiz. Oradaki, Hasan Arslan’ın yanındaki kişiler parti örgütü olarak gösterilen kişiler DSP’den ihraç olmuş kişilerdir. DSP hiçbir parti ile ittifak yapmıyor. Sadece kendi adaylarımız ile seçimlere katılıyoruz” dedi.

“BÖYLE BİR SAHTEKARIN DSP’DE İŞİ YOK”

DSP’li eski milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tamer Kanber Kamil Saka ile birlikte seçim sürecinde birlikte olacaklarını belirtti. Kanber, “Benim böyle bir il Başkanım yok. Böyle bir sahtekarın DSP’de işi yok. Kapısının önünden, bayrağının altından geçemez. Ben Hasan Arslan’ı da hayretle karşılıyorum. Anons ettiği kişinin kim olduğunu, ne olduğunu bilmiyor. Biliyorsa da siyasette böyle bir şey görmedim. Bu şekilde seçim kazanılmaz. Bu şekilde başkan olunmaz, aday olunmaz, yarışa girilmez. Kamil Başkan benim kardeşimdir. Biz Kamil Başkanım ile ilçedeki adaylarımızla birlikte belediye başkanlıklarının hepsini alacağız” dedi.