Balıkesir Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Aydın Okçu ve eski Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Aksel düzenlenen törenle Cumhuriyet Halk Partisi’ne(CHP) üye oldu.

Bir dönem Balıkesir Üniversitesi’nde rektörlük yapan Prof. Dr. Aydın Okçu ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Aksel Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu. CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen törende parti rozetini takan iki isim de partinin başarısı için çalışacaklarını dile getirdi.  Törende konuşma yapan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, bu yeni katılımla birlikte partinin daha da güçlendiğini belirtti. Sarı,  “ Bugün aramıza yeni katılan BAÜ eski rektörlerinden emekli Prof. Dr. Aydın Okçu ve eski Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Aksel’in böylesine önemli bir dönemde ülkemizin içinden geçmiş olduğu sancılı dönemde bizlere destek olmak üzere aramıza katılarak, partimize üye olup bizlere onur ve gurur vermişlerdir. Ülkemiz çok zor günlerden geçmekte, işçimiz, çiftçimiz, esnafımız her bir vatandaşımız sıkıntılar içerisinde. Bu sıkıntıların temel sebebi de bugün ülkeyi yönetenler ve yöneticileri. Yıllardır dile getirdiğimiz ülkemizin aydınlanma mücadelesinden ayrılmaması, geleceğe dair adımlarımızın doğru atılması ve ilimi bilimi referans alınması gerektiğini ifade etmemize rağmen bugün geldiğimiz nokta gericiliğe sürükleyen bir Türkiye’nin içine bizleri itmiştir. Bunun sonucu olarak bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızı maddi ve manevi sıkıntılar içerisinde bırakmaktadır. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün bize çizmiş olduğu aydınlanma yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu mücadelede bende varım diyen bu mücadeleye destek olmak istiyorum diyen ve bize güç veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BALIKESİR’E HİZMET EDECEĞİZ

Uzun yıllardır Balıkesir’e hizmet ettiğini ve bu hizmetlerini CHP çatısı altında sürdürmek istediğini dile getiren Aydın Okçu, “Bizim değer yargılarımıza en yakın olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde mücadele etmeye karar verdik. Elimizden geleni parti için yapacağız, başarılı olması için çalışacağız. Ben 1979 yılından bu yana Balıkesir’deyim. Uzun süredir Balıkesir’e hizmet ediyoruz ve hizmetlerimiz devam edecek” dedi. Gönülden bağlı oldukları CHP’ye resmi olarak da üye olduklarını belirten Hikmet aksel ise şunları ifade etti. “ Bizler her zaman CHP’liydik ancak resmi olarak üye değildik. Atatürk’ün partisine üye olmaktan sevinç duyuyorum. Elimizden ne gelirse partimize hizmet etmeye çalışacağız. İnşallah ülkemizin geleceği daha aydınlık olur. Bunun için çalışacağız” dedi. Törenin sonunda CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Okçu ve Aksel’e parti rozeti taktı.