Millet İttifakı’nın büyük ortağı CHP, Balıkesir’de büyük koltuk olan Büyükşehir’i küçük ortağı İYİ Parti’ye bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’ndan çekilmek zorunda bırakılan CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı (!) Ahmet Akın, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Millet İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ile henüz bir araya gelmedi.

KARESİ ADAYI TELLİOĞLU’NA ÖZEL ZİYARET

CHP ve İYİ Parti teşkilatlarının ittifak gereği bir araya gelip basın toplantıları düzenlediği seçim çalışmalarında Millet İttifakı’nın ortak programlarına katılmayan Ahmet Akın, geçtiğimiz Cuma günü CHP Karesi Belediye Başkan Adayı olan işadamı Levent Tellioğlu’nu ziyaret etti. Tellioğlu, aile şirketinden ayrıldıktan sonra kendi adına kurduğu şirketinde Milletvekili Ahmet Akın ile birlikte CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın’ı ağırladı.

 

İTTİFAKA UZAK MI?
İsmail Ok ile yaşanan krizin ardından Ankara’nın ittifak anlaşması karşısında Büyükşehir adaylığından çekilmek zorunda kalan milletvekili Ahmet Akın, o süreçte İsmail Ok’un hakkında sarfettiği sözlerin ardından partisinin de Büyükşehir Adayı olan İsmail Ok ile bir araya gelmemesi dikkatlerden kaçmazken, partililer ve seçmenlerin aklına “Ahmet Akın ittifaka uzak mı?” sorusu geliyor.

 

TELLİOĞLU DİK DURDU KARESİ’Yİ ALDI

Nitekim Balıkesir’deki temas ve ziyaretlerini sürdüren Ahmet Akın,  geçtiğimiz Cuma günü partisinin Karesi Belediye Başkan Adayı olan Levent Tellioğlu’nu Susurluk yolu üzerindeki şirketinde ziyaret etti. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın’ın da hazır bulunduğu ziyarette Akın ve Tellioğlu seçim çalışmalarını değerlendirdi. Bilindiği gibi Levent Tellioğlu da Karesi Belediye Başkan Adaylığının ilanından sonra kendi partisinin milletvekilleri ve il örgütü tarafından ittifak ortağı İYİ Parti’nin adayı için Karesi’den çekilmeye ikna edilmeye çalışılmış, ancak buna rıza göstermeyip çekilmeyi tercih etmişti. “Ya Karesi ya da hiç!” diyen Levent Tellioğlu’nun dik duruşu Millet İttifakında yeni bir krize dönüşmeden kabul edilerek Karesi ilçesi İttifakın CHP adayına bırakılmıştı. Ahmet Akın ise kazanma şansının da yüksek olduğu Büyükşehir Başkan Adaylığını Parti Meclisinin aldığı karar ile bırakmak zorunda kalmış, İl Örgütü ve Akın, Tellioğlu’nun gösterdiği direnişi gösterememişti.

 

AKIN VE OK BİR ARAYA GELECEK Mİ?

Millet İttifakında yaşanan krizlerin ardından parti tabanları ve kamuoyu Ahmet Akın ve İsmail Ok’un bir araya gelip gelmeyeceğini merak ediyor. İplerin baştan gerildiği CHP ve İYİ Parti’de Büyükşehir Başkan Adayı İsmail Ok ve Ahmet Akın buluşmasının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, birlikte basının ve kamuoyunun karşısına çıkıp çıkmayacakları belirsizliğini koruyor.

 

AKIN: “MARTIN SONU BAHAR”
Ahmet Akın, sosyal medyada paylaştığı Levent Tellioğlu’nu ziyaretiyle ilgili “CHP