İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birimi tarafından düzenlenen toplantıda tütün denetim çalışmaları değerlendirildi.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop’un başkanlığında yapılan toplantıda, 2018 yılı tütün denetimleri çalışmaları değerlendirilirken, sahada yaşanılan sorun ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. İlçe Sağlık Müdürleri ile birlikte Tütün Denetim Ekiplerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop,  tütün ve tütün ürünlerinin sağlığa zararlarının önlenmesi konusunda 4207 Sayılı Kanun kapsamında tütün denetim çalışmalarının il genelinde hassasiyetle yürütüldüğünü söyledi.

Tütün denetimlerinin sadece sağlık personeli ile yürütülmediğine kaydeden Burak Öztop, bu denetim ve çalışmaların paydaş kamu kurumları ile birlikte yürütüldüğünü, işletme sahiplerine işletmelerini kanuna uygun hale getirmeleri konusunda ekiplerin bilgi vermesinin öncelikli konuları arasında olduğunu vurguladı. Müdür Öztop, “Yürütülen iş ve işlemlerdeki zorluklar, zaman zaman denetim ekibinde moral ve motivasyonu azaltsa bile sağlığın koruyucu etkisi göz önünde bulundurulduğunda yapılan denetimler büyük bir öneme sahiptir” dedi.

Toplantı, denetim ekiplerinin denetimler sırasında karşılaştıkları sorunların paylaşımı ve çözüm önerilerinin konuşulmasıyla sona erdi.

Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birimi tarafından Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen bir konferansta tütün ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirme yapıldı.