Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Balıkesir’e yaptığı yatırımlarla şehrin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

 DSİ’nin insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmaktadır. Önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir” diye konuştu.

Balıkesirli çiftçilerinin yüzünü güldürecek ve ilçenin ekonomisine büyük katkı sağlayacak Balıkesir Balya Kayapınar Barajının tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Balya Kayapınar Barajında depolanacak su ile 1.390 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. ’dedi.

Kayapınar Barajının temelden yüksekliği 30 metre ve 702.000 m3 su biriktirme kapasitesine sahip olduğunu belirten Genel Müdür Aydın, ‘Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte tarımsal üretimin arttırılması halinde, tarıma dayalı sanayinin de gelişerek bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı öngörüyoruz. Bu nedenlerle tarımsal sulama imkânlarının arttırılması bölge için büyük önem arz etmektedir.  Kayapınar Barajının Sulama şebekesi de tamamlaması ile 2018 fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 218 000 TL gelir artışı elde edilmesini hedefliyoruz” dedi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Balıkesir’e bundan sonrada yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.