Balıkesir AK Parti İl Gençlik Kolları organizasyonunda, İl Yönetimi, Karesi ve Altıeylül İlçe Yönetimlerinin katılımıyla “Sosyal Medya Eğitimi ve Kişisel Gelişim’’ programı yapıldı.

AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazandı. Gençlik kolları başkanlarının birlikte oluşturduğu programda seçim öncesi değerlendirmeler yapıldı.  Balıkesir AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Zahid Bayram çalışmalar hakkında bilgi verdi. 31 Mart’ta en büyük destek yine gençlerden gelecek sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Bayram “Burada ; Ak Parti Vizyonu, insan karakteri, mizacı ,doğruluk, dürüstlük, Siyasi Bilinç ,Sosyal Medya kullanımı ve zaman kullanımı konularında Gençlik Kolları Başkan Yardımcılarım eğitim verdi. Bizler Ak parti olarak Donanımlı ve kendini yetiştiren bir gençliğe sahibiz. Geleceğin güçlü yöneticileri olacağız. AK Parti gençliğine her zaman büyük önem veren bir partidir. Bizler ülkemizin geleceği olacağımızın idrakindeyiz. Bu sebeple  şimdiden 2023 ve 2071 hedeflerimiz için var gücümüzle çalışıyor kendimizi yetiştiriyoruz. Özellikle yerel seçim öncesinde teşkilat üyelerimizin  katılımıyla gerçekleşecek eğitimlere çok önem veriyoruz.” dedi

SOSYAL MEDYAYI ETKİN KULLANACAĞIZ

Sosyal medya eğitimlerinin önemini vurgulayan Bayram “Düzenleyeceğiniz miting için günlerce çalışıyorsunuz, 50-100 bin kişi geliyor. Ancak sosyal medya aracılığı ile 100 binlerce kişiye kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. 

Türkiye’de Facebook kullanıcılarının sayısı 43 milyon, İnstagram 37 milyon ve Twitter 9 milyon kişiye ulaşması siyasi partilerin bu yönde çalışma yapmasına neden oldu. Sosyal medya üzerinden yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan siyasiler, tek bir tuşla binlerce insana ulaşma imkanına kavuştu. Balıkesir’de AK Parti gençlik kolları olarak, sosyal medyayı takip etmesi için 500 kişilik bir ekip kurduk. Belirlenen isimlere, Çeşitli zamanlarda sosyal medya konusunda eğitimler verecek, sosyal medyanın önemini anlatacağız. Bu ekip ile Balıkesir’de ve genelde yaptığımız çalışmaları koordineli bir şekilde bu alan üzerinden anlatacağız. Özellikle Twitter’da gündem olmaya çalışacağız. İnsanları tahrik eden söylemler içinde asla olmayacağız. Sadece bize göre doğru olanları anlatacağız. Önce Millet Önce Memleket,Başka Türkiye yok’ dedi.