Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleşen ´Geleceğe Işık Tutanlar´ (Özel Yetenekli Bireylerin Eğitici Eğitimi) isimli proje gerçekleştirildi.

Proje yürütücüsü S. Prof. Dr. İlhan Varank Bilsem İlköğretim Matematik Öğretmeni Özlem UYSAL Gökcü ´Geleceğe Işık Tutanlar´ (Özel Yetenekli Bireylerin Eğitici Eğitimi) projesinin ayrıntıları ile ilgili; ”İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Sezen Camcı Erdoğan’dan Özel Yetenekli Öğrencilerin Sahip Olduğu Özellikler ve İhtiyaç Duydukları Eğitim konusunda, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ayşin Kaplan Sayı’dan Özel Yetenekli Öğrenciler için Öğretimin Farklılaştırılması ve Balıkesir Üniversitesi, Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Kazım Biber’den Özel Yetenekli Öğrencilerle ve Aileleriyle İletişim Kurma ve Yönlendirme konularında eğitim alarak verimli bir eğitim süreci yaşadık” şeklinde bilgi verdi.

Projenin kapanış ve sertifika törenine Balıkesir Miletvekili Av.Pakize Mutlu Aydemir, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ile Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü katıldı ve katılımcılara sertifikalarını verdi.