“Ahmet Akın sokağa çıkamayacak” diyen, CHP’ye defalarca hakaret eden, onları 2014’te hainlik yapmakla suçlayan İsmail Ok, dün CHP İl Yönetimi’ni ziyaret edip kendisine destek istedi

‘Gönülsüz yapılan aş, ya karın ağrıtır ya baş’ derler ya, Ok’un CHP’yi ziyareti de işte öyleydi. Mutsuzluk, umutsuzluk ve isteksizlik hem Ok’un hem de CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın yüzüne böyle yansıdı

OK’LA CHP’Yİ KAZANA KOYSAN KAYNAMAZ

Belediye başkanlığı yaptığı 2009-2014 yılları arasında makam odasında adam dövmek dahil her türlü çirkinliğe imza atan, görev yaptığı 5 yıl içinde bir tane CHP’liye yağmurlu havada su bile vermeyen, onların çocuklarını işe sokmayan, kaybettiği 2014 seçiminin faturasını CHP’lilere hakaret edip onlara kesen, CHP’yi hainlikle suçlayan İsmail Ok, şimdi hiçbir şey olmamış gibi aynı CHP’lilerden destek istiyor.

SANKİ BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ GİBİYDİ

Ok, dün CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. “Ahmet Akın çekilmeye zorlanır İsmail Ok aday gösterilirse tüm teşkilatlar olarak istifa ederiz” diyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İsmail Ok’u zoraki ağırladı. Ziyaretteki atmosfer, bir siyasi ittifak toplantısını değil başsağlığı ziyaretini andırdı. İki taraf da gergin ve huzursuzdu. Zaten bu ruh hali, basının ve partililerin sorduğu sorulara verilen cevaplara da yansıdı.

CHP’lilerden Ok’a Ahmet Akın tepkisi

Toplantı sırasında bir CHP’li, İsmail Ok’a “Ahmet Akın sokağa çıkamaz hale gelecek” sözlerini hatırlatıp “Gözlerimizin içine bakabilmeniz için bu sözü açıklayın” dedi. Salon bir anda buz kesti.

Soru üzerine sinirlenen İsmail Ok, “Gözlerinizin içine gayet rahat bakıyorum” dedi. Ok, “Ahmet Akın’ı bu süreçte hiç aradınızmı?” şeklindeki soruya ise “Mesele Ali-Veli meselesi değil. Biz yolu ilerledik” diye cevapladı.

SARI: “AHMET AKIN’LA İSMAİL OK’UN YARIŞMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜK”

Ahmet Akın’ın geri çekildiği gece yaptığı istifa resti hatırlatılan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Biz bu süreçle ilgili hiç kimseyi hedef almadık. Ben o akşam “Bu ittifak işinde yanlış yapıldığını, bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini bu süreçle ilgili sonuna kadar mücadele edileceğini, örgütlerimizin oluru ve onayıyla bu görevi noktalamamız gerekirse istifa etmeye hazır olduğumuzu ve istifa edeceğimizi beyan etmiştik. Sonrasında 20 ilçe başkanı, 20 ilçe kadın kolları başkanı ve 20 gençlik kolları başkanıyla yaptığımız toplantıda bu sürecin devam etmesi gerektiğine karar verdik. Ben CHP adayı Ahmet Akın’ın da İYİ Parti Adayı İsmail Ok’un yarışması gerektiğini düşünüyordum” dedi.  İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, Karesi Belediye Başkan Adayı Metin Özpınar, Altıeylül Belediye Başkan Adayı Özgür Özcan ve partililer ziyarette hazır bulunurken, CHP Karesi Belediye Başkanı Levent Tellioğlu toplantıya katılmaması dikkat çekti.