Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti’yle yürütülen ilçe belediye başkan adaylıkları ve ittifak görüşmeleriyle ilgili bilgi verdi. CHP ile İYİ Parti’nin hiçbir ilçelerde yarışmayacağını belirten Sarı, 20 ilçede de ittifak adaylarının seçime gireceğini söyledi. Sarı, “İsmail Ok’la ne zaman aynı karede olacaksınız” sorusuna da “Görüşmelerin devam ettiğini” diyerek kaçamak cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti’yle sürdürülen ilçe belediye başkan adaylıkları ve gündemdeki konularla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın Genel Merkez tarafından geri çekilmesine en çok tepki gösteren isim olan ve sonrasında bu karardan geri adım atılması için Ankara’da girişimlerde bulunan Sarı, İYİ Parti Adayı İsmail Ok’la ilgili sorulan soruya da kaçamak cevap vermesi dikkat çekti. Basın mensuplarının ittifakla ilgili sorularını yanıtlayan Sarı, ‘İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı İsmail Ok’la ne zaman aynı karenin içerisinde olacaksınız’ sorusunu ittifak görüşmelerinin devam ettiğini öne sürüp kaçamak cevap verdi. CHP Genel Merkezi’nin izlediği siyasi çizgi doğrultusunda cevaplar veren Sarı, içine sinmeyen bu kararı siyaseten kabul etmiş gözükmesine rağmen beden dili ve kullandığı üslupla İsmail Ok’a mesafeli olduğunun mesajını verdi. Hatırlanacağı üzere ittifak görüşmeleri öncesinde CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’a “Seni sokağa çıkarmayacağım” diyen ve 2014 yılındaki AK Parti’nin seçimi kazanmasının sorumlusu olarak CHP’lileri gösteren İsmail Ok, CHP tabanından büyük tepki görmüş ve ittifak açıklaması sonrasında birçok partili sosyal medyadan Ok’a oy vermeyeceğini açıklamıştı.

SAKA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Balıkesir’de 10 ilçede belediye başkan adaylarını belirlediklerini ve geri kalan 10 ilçe için İYİ Parti’yle görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Sarı, alınan prensip kararı gereği iki partinin hiçbir ilçede iki adayla yarışmayacağını vurguladı. CHP Parti Meclisi’nde son olarak Edremit ve Marmara ilçesi adaylarının açıklandığına dikkat çeken Sarı, 30 yılı aşkındır belediye başkanlığı yapan Kamil Saka’nın yerine Selman Hasan Arslan’ın aday gösterildiğini belirtti. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya bu zamana kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Sarı, “ Edremit’te 30 yılı aşkındır Belediye Başkanlığı yapan Kamil Saka’nın yerine Merkez Yürütme Kurulu’nun aldığı kararla başka bir adayla yola devam edilme kararı alındı. Seçimlere önceki dönem Zeytinli Belediye Başkanı olan Selman Hasan Arslan’la devam edilecek. Kamil Başkanımız yaptığı özverili çalışmalarla hem Edremit’e hem partimize güzel hizmetlerde bulunmuştur. Bu süreç partililerimizin sorumlulukları birbirine devrettiği bir süreçtir. Önümüzdeki dönem Selman Hasan Arslan’la yapılan hizmetlerin üzerine daha iyilerinin yapılacağı bir döneme hazırlanılacak. Edremit için en güzeli olacaktır” dedi.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

CHP ile İYİ Parti aralarında ilçe belediye başkan adaylıklarının belirlenmesi için müzakerelerin devam ettiğini ifade eden Sarı, “ İki parti arasındaki müzakereler devam ediyor. İlçe belediye başkan adaylıklarının netleşmesi için sona gelindi. Sürecin olumlu bir şekilde ilerlediğini düşünüyoruz. İttifak olarak Balıkesir’de başarılı sonucu alacak kombinasyonu yaratmaya çalışıyoruz. İlçelerdeki etkinlikleri buna göre paylaşıyoruz. İttifak görüşmeleri genel merkez düzeyinde ilerliyor. Bizde kendi görüşlerimizi, bölgenin dinamiklerini aktarıyoruz. Bugün AKP yönetimindeki belediyelerin iyi yönetilmediğini hep birlikte görüyoruz. Bu kötü yönetime dur demek için geçtiğimiz günlerde alınan ittifak kararı doğrultusunda en iyi ittifakı sağlayabileceğimiz şekle kavuşmayı düşünüyoruz. Bunun sonunda biz vatandaşlarımıza hizmet etmek istiyoruz” dedi.

İSMAİL OK SORUSUNA KAÇAMAK CEVAP VERDİ

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’la CHP örgütlerinin ne zaman bir araya geleceğiyle ilgili soruyu da yanıtlayan İl Başkanı Serkan Sarı, “Biz ittifak görüşmelerinin tamamlanmasını bekliyoruz. İlçelerde çalışmalar devam ediliyor. Şu anda kaynaştık. İlçelerde çalışmalar başladı. İlçelerimizin karşılıklı görüşmeleri devam ediyor.”

HİÇBİR İLÇEDE YARIŞ OLMAYACAK

Altıeylül ve Karesi ilçelerinde iki partinin de aday çıkarma durumu olmayacağını belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ Şu an için biz yarış kavramından uzaklaştık. İttifakın ruhunu her ilçede hayata geçirelim istiyoruz. 20 ilçede de yarış olmaksızın uzlaşı zemininde bir ittifak sağlanacak. Bunun için uğraşıyoruz. Şu an için ilçelerde yarış olmayacak diyebiliriz.  Belediye Meclis üyelikleri konusundan önce belediye başkan adayları konusuna açıklık getirmemiz lazım. Meclislerde de uyumlu bir tablo olacak. İttifakların uyumlu olmasını sağlıyoruz. Meclis üyeleri konusu il yönetimlerinde belirlenecek. Verimli ve sağlıklı bir meclis olmasını istiyoruz. İl başkanlıkları konusunda karşılıklı görüşüyoruz. Herkes ilçelerle ilgili görüşleri ortaya koyuyor” dedi.