FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütü’ne yönelik Balıkesir’in merkez ve ilçelerinde yürütülen soruşturmalar kapsamında düzenlenen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Balıkesir polisinin FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen savcılık soruşturmaları kapsamında düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda son 5 günde 14’ü asker toplam 17 şüpheli şakalanarak gözaltına alındı.

HADİME TUTUKLANDI

Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında firari olarak aranmakta iken 9 Ocak tarihinde polisin eş zamanlı operasyonu ile İstanbul’da yakalanarak Balıkesir’e getirilen H.O. isimli FETÖ’cü kadın sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. H.O. isimli kadının FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Sındırgı Hadimesi olduğu açıklandı.

HARP OKULU ÖĞRENCİSİ GÖZALTINA ALINDI
Balıkesir İli genelinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 11 Ocak 2019 günü yapılan operasyonlarda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturma kapsamında eski Harp Okulu öğrencisi 1 şüpheli Balıkesir merkezde yakalanarak gözaltına alındı.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında da Edremit’te yakalanan 1 emekli astsubay gözaltına alındı.

BANDIRMA’DA BABA-OĞUL VE BİR ECZACI YAKALANDI
Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeliği kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında ilçe merkezinde faaliyet gösteren iflas halindeki işletmenin sahibi O.B. ve oğlu H.B. ile ecza deposu sahibi A.Ç. isimli 3 şüpheli bu sabah (14 Ocak Pazartesi) Balıkesir TEM Şube ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındılar.
Şüphelilerin hakkında örgüte maddi destek verdikleri şeklinde beyanların bulunduğu, örgüt üyeleri ile mahkeme kararı ile alınmış cep telefonu iletişim bilgileri yani HTS (Historical Traffic Search) kayıtlarının olduğu, örgütle ilişkili derneğe üyelik kayıtlarının bulunduğu bildirildi.

ANKESÖRLÜRCÜLERE EŞ ZAMANLI OPERASYON..
12 İLDE 12 ASKER GÖZALTINA ALINDI
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında; ankesörlü telefonlardan periyodik aralıklarla ardışık olarak arandıkları değerlendirilen Kara Kuvvetleri ve Jandarma Komutanlıklarında görevli 41 şüpheliden 25’i daha önce yakalanarak adli işlem yapılmıştı. Haklarında adli işlem bulunmayan 16 şüphelinin yakalanmasına yönelik dün sabah erken saatlerde Balıkesir merkezli olarak Edremit, Sındırgı ve Bandırma ilçeleriyle 12 ilde (Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Ankara, Adana, Erzurum, Bayburt, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şırnak) yapılan eş zamanlı operasyonlarda şu ana kadar 3’ü Bandırma’da olmak üzere toplam 12 kişi yakalandı. Operasyonların aranan diğer 4 şüphelinin de yakalanması amacıyla devam ettiği, gözaltı sayısının daha da artabileceği bildirildi.