Balıkesir hafta sonu yağmura teslim oldu. İki gün süren sağanak yağmurun yol açtığı aşırı yağışlar taşkınlar oluştururken, birçok ev ve iş yerini su bastı.  Rögar ve menfezler tıkandı, yollar, mahalleler su altında kaldı.

İl genelinde yoğun yağış sebebiyle meydana gelen sel ve su baskınları hayatı olumsuz etkiledi. Su baskınları vatandaşları mağdur ederken, dere yataklarının taşması nedeniyle de birçok arazi ve yerleşim yeri su altında kaldı. Başta Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ve fen işleri ile BASKİ birimleri 7/24 esasına göre çalışarak yaşanan mağduriyeti gidermeye çalıştı.

PAŞAALANI VENEDİK GİBİ

Merkezde özellikle Paşaalanı Mahallesi’nde İşkur civarı ve Sanayi İkinci kapı karşısındaki Atatürk Bulvarı tamamen su altında kaldı. Buradan körfeze geçiş sağlanan çevre yolu trafiğe kapatıldı. Paşaalanı Mahallesi Atatürk Bulvarı çıkışında aşırı yağmur sonucu biriken suda mahsur kalan araçlar Karesi İtfaiye Grup Amirliği görevlilerince kurtarıldı. Yine sel suları itfaiye ve BASKİ ekipleri tarafından saatlerce süren çalışma ile tahliye edildi. Sular altındaki Paşaalanı Mahallesi ve civarı adeta Venedik’e döndü.

YÜCEL YILMAZ SAHADA İNCELEME YAPTI
Karesi Belediye Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, yoğun yağışın ardından yaşanan taşkınların yol açtığı sıkıntıları yerinde inceledi. BASKİ Genel Müdür Yardımcısı İzzet Günal’ın da eşlik ettiği Başkan Yılmaz, Avlu’da inceleme yaptıktan sonra eski sanayi bölgesindeki esnafları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yücel Yılmaz, “Şehrimize rahmet ve bereket yağdı.  Yağış oranı fazla olan bölgelerimizde hemşehrilerimizin yanındayız. İhtiyaçlarını dinleyip alınacak önlemlerle ilgili tespit çalışmalarımızı yaptık” dedi.Hafta sonu yoğun yağmur ve sel baskınlarının yaşandığı Balıkesir’de dünden itibaren yaşam normale dönmeye başladı.