Balıkesir’de yağış hayatı felç etti. Kar sonrası gelen yoğun yağışlar, taşkın ve sel felaketlerine yol açarken toprak kayması yaşanan bir ev kullanılamaz hale geldi.

Aşırı yağmur heyelanı getirdi

Edremit’te aşırı yağış sebebiyle toprak kayması oldu. Toprak kaymasında bir ev ve yol hasar gördü.
Edinilen bilgiye göre, Altınoluk Şahindere Mahallesi Boğaz Caddesi 6. Sokak’ta toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sebebiyle yazlık olarak kullanılan ve boş olan bir evde maddi hasar meydana geldi. Sokak çöktü, ağaçlar evin üzerine düştü. Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bölgede tedbir alarak kayma olan sokağı insan ve araç trafiğine kapattı. Toprak kayması ise amatör kameralara yansıdı.

Kepsut’ta aşırı yağış yolu kapattı

Kepsut’ta aşırı yağışlardan köy yolları kapandı.
Kepsut’un Bektaşlar Mahallesi’nden geçen dere mevsim normallerinin üzerinde yağan yağışlardan yolu kapatarak trafiği engelledi.
Kepsut çayı taşkın yaparak kara yolunu kapattı. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, belediye ekiplerini taşkın yaşanan mahalleye yönlendirdi. Yağan aşırı yağmurdan çay kenarında bulunan ekili araziler sular altında kaldı. Can ve mal kaybı olmaması vatandaşları sevindirdi.

Ayvalık’ta caddeler göle döndü

Ayvalık’ta şiddetli yağış etkili oldu.
önceki gece başlayan ve zaman zaman şiddetlenen yağış, dün öğle saatlerinde Ege Denizi’nden esen lodosun da etkisiyle ortalama 25 dakika süresince adeta bardaktan boşanırcasına yağdı. 25 dakika zarfında metrekare başına yaklaşık 25 metreküp yağış alan Ayvalık’ta bazı cadde ve sokaklar göle döndü. 150 Evler Mahallesi’ndeki eski garaj ve çevresi başta olmak üzere, 06 mevkii ile Altınova ve Sarımsaklı’da sular hayatı olumsuz etkiledi.
Ayvalık’ın Edremit istikametinden girişinde bulunan bir alışveriş merkezinin önündeki asfalt yol ile İlçe Jandarma Komutanlığı binası önünde biriken yağmur suları araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Ayvalık’ın kırsal mahallelerinde de etkili olan şiddetli yağışın bazı ekili alanlara zarar verdiği öğrenilirken, cadde ve sokaklarda yayalara geçit vermeyen yağmur sularına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ ekipleri ile Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekipler müdahale etti. Sahilkent Mahallesi’ndeki bazı yazlık sitelerin bodrum katlarını da su bastı. İHA