Edip Uğur’un, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bir ricası var:
Cengiz Topel Köprülü Kavşağı’na

SABRİ UĞUR’UN ADINI VERİN

Edip Uğur, “Merhum Sabri Uğur bu şehre önemli hizmetleri dokunmuş efsane bir belediye başkanıydı. Yaptıkları hayırla yad ediliyor. İsminin yaşatılması için Cengiz Topel Kavşağı yakışan bir adres olur” dedi

UĞUR EKSPRES’E KONUŞTU
EKSPRES’e konuşan Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Edip Uğur, kendi döneminde yapımına başlanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu döneminde tamamlanan Cengiz Topel Caddesi’ndeki köprülü kavşağa 2017’de hayatını kaybeden belediye başkanı Sabri Uğur’un isminin verilmesi yönünde öneride bulundu.

ONUN İSMİ YAKIŞIR
Edip Uğur, başkanlığı döneminde projesi hazırlanıp inşaatına başlanan ve Kafaoğlu döneminde yapımı tamamlanıp hizmete açılan Cengiz Topel Caddesi üzerindeki köprülü kavşağın, trafiğin rahatlatılması adına önemli katkı sağladığının altını çizdi. Uğur, “Bu projeye Sabri Uğur’un isminin verilmesi onun vizyonuna da yakışır” dedi.

Efsane başkan
Sabri Uğur, Balıkesir Belediye Başkanlığı yaptığı 2004-2009 yılları arasında Balıkesir’in büyük bir kasabadan mo-dern bir kente dönüşmesinin temellerini attı. 5 yıl gibi kısa bir sürede şehre dev yatırımlar kazandırdı. Asla yapılamaz denilenleri yaptı, asla dokunulamaz denilenlere dokundu ve şehri gelişime açtı.

————————————————

KÖPRÜLÜ KAVŞAĞA “SABRİ UĞUR” ÖNERİSİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Edip Uğur, kendi döneminde yapımına başlanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu döneminde tamamlanan Cengiz Topel Caddesi’ndeki köprülü kavşağa merhum belediye başkanı Sabri Uğur’un isminin verilmesi yönünde öneride bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Edip Uğur, başkanlığı döneminde yapımına başlanan, görev değişimi sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından tamamlanan ve hizmete açılan Cengiz Topel Caddesi üzerindeki köprülüğü kavşağın ismiyle ilgili öneride bulundu. Kente değer katan projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Edip Uğur, şehir trafiğini rahatlatacak köprülü kavşağa, görev yaptığı 2004-2009 yılları arasında Balıkesir’de değişimi başlatan isim olan ve geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman eski belediye başkanı Sabri Uğur’un isminin verilmesini önerdi. Uğur “Sabri Uğur’un Balıkesir’e şehircilik anlamında yaptığı katkılar, bugün hala hemşehrilerimizin takdiriyle karşılanmaktadır. Onun ortaya koyduğu vizyon, Balıkesir’in her bakımdan girişimine önemli katkılar sağlamıştır” dedi. Siyasette vefanın önemine dikkat çeken ve şehre katkı sağlayan kişilerin isimlerinin yaşatılması için bu öneride bulunan Uğur, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de merhum başkan Sabri Uğur’un isminin yaşatılması için çağrıda bulundu.

SABRİ UĞUR KİMDİR

1958 Yılında Balıkesir’de doğdu. İlkokulu 6 Eylül ve Dumlupınar İlkokullarında okurken, ortaöğrenimini Balıkesir Ortaokulunda tamamlayıp, Balıkesir Lisesi’nden 1975 yılında mezun oldu. 1980 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Değişik öğrenci derneklerinde görev aldı, vakıflarda gönüllü çalıştı. 1983 yılında kısa dönem askerlik yaptı. 1984 yılında ticari hayata atıldı. Balıkesir’de Sun Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kurdu. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunda aktif rol oynadı. Balıkesir Merkez İlçe Başkan yardımcılığı yaptı. 28 Mart 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Balıkesir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 1 Haziran 2017’de hayatını kaybeden Uğur, evli ve iki çocuk babasıydı.