İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında oluşturulan Narkotik Eğitim Tırı dün Balıkesir’e geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nin bir projesi olan Narkotik Eğitim Tırı, madde kullanımını önlemek konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Balıkesir’e geldi. 9 Ocak Çarşamba gününden itibaren 8 gün boyunca Toplu Taşıma Merkezindeki (TTM) meydanda bulunacak tırda, madde bağımlılarının yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerin görsellerle desteklenerek anlatıldığı 12 dokunmatik ekran ve 30 farklı uygulama bulunuyor. Tırın ilk günkü konukları Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Burak Öztop, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, daire müdürleri ve okullardan gelen öğrenciler oldu.

Sadece yasak diyerek bu iş halledilemiyor

Tırı gezerek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden bilgi alan Vali Ersin Yazıcı, “Ülkenin, gençliğin ve hepimizin problemi olan sigaradan başlayıp uyuşturucuya kadar ki çok sayıda değişik uyuşturucular var. Bizim amacımız, isteğimiz, gayretimiz Balıkesir olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi insanları, gençleri, çocukları asla bunlarla buluşturmamak. Tabi bunu eğitimle yapmamız lazım, öğreterek yapmamız lazım. Çocuğumuzu, gencimizi ikna ederek yapmamız lazım. Sadece yasak diyerek bu iş halledilemiyor. Dolayısıyla bizde her manada öğretmenlerimiz, din görevlilerimiz, emniyet personelimizle dolayısıyla tüm kurum ve kuruluşlarımızla çocuklarımızı eğitmeye bilinçlendirmeye gayret ediyoruz. Bu tırın içerisinde bu konuda neler yaşanabileceği detaylarıyla gösteriliyor. Ben TTM’ye gelen herkesin burayı görmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bilinçli bir gençlik bu konunun kendisi karar vermiş ve inanmış bir gençlik bunlara asla bulaşmaz. Devlet olarak bizim görevimiz bu bilinçlendirmeyi yapmak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)