Alperen Ocakları Balıkesir Şubesi, Doğu Türkistan’daki baskı ve zulme dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Alperen Ocakları Balıkesir Şubesi, Çin’in Doğu Türkistan’a yönelik zulmüne dikkat çekmek için Paşa Cami’nin önünde basın açıklaması düzenledi. Türkistan’ın Urumçi kentinde doğan Doğu Türkistanlı Erşidin Erkin, burada vatandaşlara seslenerek, Çin zulmü karşısında sessiz kalınmaması yönünde çağrıda bulundu. Erkin, “  Kendi topraklarımızda ben Müslümanım, ben Türküm diyemedim. Çünkü bu suçmuş. Burada pasaport almak çok zor. Annem vefat etti bahanesiyle pasaport alarak 2015 yılında oradan ayrıldım. Ankara’ya yürüyüş yaptık. Amacımız Doğu Türkistan’da suçsuz yere hapis yatan 5 milyon kan kardeşimizin sesini duyurmak. Doğu Türkistan, Türk dünyasının ata toprağıdır, İslam toprağıdır. Türk olmanın, Müslüman olmanın bedelini kan ile ödüyoruz. Biz hiçbir zaman kendi toprağımızı bırakıp kaçmadık, kaçmayacağız. Bizler ölüme hazırız. Çünkü o topraklar bizim atalarımızın emanetidir” dedi.

 

“HER AİLEYE ÇİNLİ AJAN YERLEŞTİRİYORLAR”

Çin Devleti’nin Doğu Türkistan’daki her ailenin içerisine ajan yerleştirdiğini belirten Erşidin Erkin, “ Her bir aileye Çinli ajan yerleştiriyorlar. Ailede erkekler yok. O evde kızlarımız, annelerimiz var. Onlar kızlarımızın yataklarına kadar uzandılar. Bu sorun bir parti, dernek, vakıf meselesi değil. Türklük, Müslümanlık, insanlık meselesidir. Bu herkesin boynunu borcudur. Çocuklarımız annesiz büyüyor. Çinliler bizim dilimizi, dinimizi bitirmeye çalışıyorlar. Ama biz hiç vazgeçmedik. Savaşamıyoruz çünkü tırnak makası bile yasak. Mutfaklarda kullanılan bıçaklar tezgahlara zincirli” dedi.

BU ZULME SESSİZ KALMAYALIM

Zulme dur demek için Türkiye’nin her ilinde basın açıklamaları düzenlediklerini belirten Erkin, “Türkiye’ye geliş amacımız bizim için savaşmanızı istemek, maddi destek istemek değil. Zulme hep birlikte dur diyelim. Bizim namusumuz sizin namusunuzdur. Bizi teröriste çıkardılar. Bizler vicdanımızı, namusumuzu, dinimizi, dilimizi koruduk. Bu mu teröristlik? Bunları yaptım, evet ben teröristim. Ben bu yolda ölmeye hazırım. Biz Müslüman olmanın, Türk olmanın bedelini hep ödedik. Nerede bu İslam devletleri, nerede Türk dünyası? Bizim Allah’tan başka kimsemiz yok. Sizlerden başka kardeşimiz yok. Şu zulme karşı dur diyelim. Bu zulme sessiz kalmayalım”