Azim, disiplin, yetenek, güç, tevazu… 12 yaşından bu yana katıldığı tüm Türkiye Şampiyonalarının zirvedeki ismi… Avrupa ve İslam Oyunları Şampiyonu… Şimdiki hedefi 2020 Olimpiyatlarında madalya… Rakiplerine korku salan şampiyon…

İREM KORKMAZ

İrem Korkmaz’ın judo ile tanışıklığı yeğenlerinin bu spora gönül vermesiyle başladı. İlk başlarda ailesi spor yapmasına karşı çıktı ancak devreye giren babaanne ve dedesi İrem’in şampiyonluklarla dolu kariyerine başlamasına sebep oldu.

İşte İrem Korkmaz’ın ağzından şampiyonluklarla dolu hikayesi;

“Yeğenlerim judo yapıyordu. Bende istiyordum ama ailem derslerim iyi olduğu için pek sıcak bakmadı. Bende çok istediğim için dedeme gittim. Dedem bana hiç kıyamazdı. Onun yanında judoya gitmek için ağladım. O da; ‘Yarın eşyalarını hazırla gidiyorsun’ dedi.

Bu sayede başladım. 12 yaşındaydım. Hocalarımız başlarda oyunsal aktivitelerle bu sporu sevdirdiler. 6 aylık bir çalışmanın ardından ilk Türkiye Şampiyonası’na katıldım ve şampiyon oldum. Ailem bu durumu görünce benimle gurur duydu ve destekleri arttı. Sonraki yarışmalarda da dereceler gelince ben bu işi yaparım dedim ve judoya daha sıkı sarılmaya başladım.

Sonrasında milli takıma seçildim. Uluslararası turnuvalara katılıp Avrupa Şampiyonu oldum. Şimdiki hedefim 2020 Olimpiyatlarına önce katılıp sonra ülkemi en iyi şekilde temsil ederek kürsüye çıkmak. Ailem, federasyonumuz ve hocalarımız bana her zaman destek veriyorlar. Şuan Balıkesir adına değil İzmir Karşıyaka Belediyespor adına yarışıyorum.

Bu yıl 2020 Olimpiyatları için puanlama maçları başladı. Şimdi grand slam ve grand prix’ler oluyor onlara katılıyorum. Oralardan beşincilik bile aldığımızda puan alıyoruz. Öyle öyle puan alıp ilk 16 sporcu arasına girerek Olimpiyatlara katılma hakkı kazanıyoruz. Önümde 1.5 yıl bir süre var. Ben bu 16 kişi arasında olacağım ve inşallah Olimpiyatlarda madalya kazanacağım”