İYİ Parti-CHP güç birliğinin Balıkesir’deki çatı adayı olan İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok adaylık sonrasında öyle bir havaya girdi ki; 24 Haziran’da yüzde 45 oy alan CHP-İYİ Parti ittifakının aldığı oydan 15 puan daha fazla oy alıp yüzde 60’la oy seçimi kazanacağını iddia etti.

 

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, 31 Mart yerel seçiminde yüzde 60 oy alacağını iddia etti. CHP-İYİ Parti güç birliğinin Balıkesir’deki çatı adayı Ok, 31 Mart yerel seçimiyle ilgili iddialı açıklamalarda yaparken, yüzde 60’ın altında alacakları oyun kendilerinin ayıbı olacağını belirtti.  İYİ Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına Ok’un yanı sıra İl Başkanı Nedim Tuna, ilçe belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ve anlaşma gereği CHP’yle birlikte 20 ilçe belediyesine de talip olduklarını söyledi.

TUNA: “20 İLÇEMİZİN TAMAMINA TALİBİZ”

İYİ Parti ve CHP’nin Büyükşehir’in yanı sıra 20 ilçe belediyesine de talip olduğunu dile getiren Nedim Tuna, “Balıkesir’imize buradan bunun sözünü veriyorum. Balıkesir İYİ Parti İl ve İlçe Başkanlıkları olarak, Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanlıkları ile birlikte kol kola girip mücadele ederek başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Hemşerilerimizin daha önce de kendilerine Belediye Başkanı ve Milletvekili olarak özveriyle hizmet veren Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın İsmail Ok ‘u destekleyeceğine inanıyoruz. İlçelerimizde de işbirliği sürecinde ilçe Belediye Başkan adaylarının hangi parti adına aday çıkaracağının belirlenmesi gönderdiğimiz raporlar doğrultusunda İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezleri heyetleri tarafından görüşülmesi devam etmektedir. Yapılan bu güç birliği sonucunda İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçemizin tamamına talibiz” dedi.

CHP’NİN BİRİNCİ OLDUĞU YERDE ADAY ÇIKARMAYACAKLAR

Konuşmasına ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili süreç hakkında bilgi vererek başlayan İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, görüşmelerin genel merkez düzeyinde devam ettiğini ifade etti.  CHP’nin mevcut belediyelerinin bulunduğu ilçelerde ve son seçimde birinci olduğu ilçelerde İYİ Parti’nin aday çıkarmayacağını kaydeden Ok, “CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde ve son seçimde CHP’nin birinci olduğu yerler otomatikman bırakılacaktır.  Buralarda aday çıkarmak saygısızlık olur. Bu yerlerde CHP aday çıkaracak” dedi.

OK: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE KAYYUM ATANMALI ”

İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmeye talip olduğunu kaydeden İsmail Ok,  mevcut yönetimin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetilemediğini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin iflas etme durumunda olduğunu vurgulayan Ok, “ Büyükşehir Belediyesi yönetiminden Büyükşehir Belediyesi’nin mali portesini kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyorum.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin aylık geliri nedir? Zorunlu harcamaları nelerdir? Personel giderleri, akaryakıt giderleri ve bankalardan çektikleri kredileri ödeyemeyecek durumdalar. Bu üç kalem aylık yaklaşık 40 milyon lira tutarında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de geliri aylık 33 milyon lira civarında olduğu yönünde bilgilerimiz var. Yatırım yok. Şirketler iflas etmiş durumda. En prestij projeler çürümeye bırakıldı. Ben seçilmişlerin alınmasına şiddetle karşıyım. Ama Büyükşehir Belediyesi’nin bu durumdan kurtulması için kayyum atılması gerekir. Yetkisi var mı yok mu bilmeden kredi çekiyor” dedi.

“YÜZDE 60’TAN AZ OY ALIRSAK BU BİZİM AYIBIMIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini en az yüzde 60 oyla kazanacağını ileri süren Ok, “2009 yılında biz alacağımız oyu ön görüyorduk. Seçimi kazanacağımızı söyledik. Biz yüzde 60’ın altında oy alırsak bu bizim ayıbımız. En az yüzde 60 ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız. Yüzde 59 oy alırsak orada yüzde 1’lik bir ayıbımız var demektir. Yüzde 58 oy aldıysak orada yüzde 2’lik bir ayıbımız var demektir. Ben en az yüzde 60 diyorum ve biz yüzde 60’ın üzerinde oy alacağız. Balıkesir halkını tanıyoruz, sorunlarını da biliyoruz. Bu sorunlara çözümlerde bizde var. Hiçbir mazeretin ardına saklanmayacağız diyoruz. Biz bunları Balıkesir halkına anlattığımızda yüzde 60’ı az bile söylediğimizi 31 Mart akşamında göreceksiniz”