Karesi ilçesinde bir evde ikamet eden Afgan mülteciler arasında cinsel taciz iddiasından çıktığı belirtilen kavga cinayetle bitti.

CİNSEL TACİZİ SOSYAL MEDYADA YAYINLADILAR
İddiaya göre, Mirzabey Mahallesi Burcu Sokak’ta Mahmod Hasani (18), Mahmood M., Aman M., Moharrem R. ve G. A. İsimli 4 Afganlının kaldıkları eve biri 16 yaşında olan 3 arkadaşları misafirliğe geldi. Asıf Hosseini., Saeıd A. V. İle R. Q. (16) isimli Afgan uyruklu gençler, ev sahibi arkadaşlarıyla beraber alkol aldılar. Gecenin ilerleyen saatlerinde alkolün de etkisiyle kendilerinden geçen ev sahibi gençler R. Q. isimli yaşı küçük çocuğa cinsel tacizde bulundu. Taciz anlarını telefonları ile kameraya çekip sosyal medya üzerinden yayın yapmaları üzerine aralarında kavga çıktı. Asıf Hosseini, R.Q.’ya tacizde bulunan M.H. ve S. A. V. isimli şahısları bıçakladıktan sonra R.Q. ile beraber evden kaçtı. Yaralılardan Mahmod Hasani aşırı kan kaybından olay yerinde hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Geçtiğimiz hafta sonu saat 02.40 sıralarında yaşanan olaya müdahale eden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri inceleme başlatırken, olay yerindeki yaralı S.A.V. ise sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulans ile Atatürk Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

5 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 1 KİŞİ TUTUKLANDI
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan araştırmalar neticesinde, olay anında kimlik bilgileri belli olmayan ve firar durumda olan ayrıca kaçmak üzere olan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Buna göre yapılan çalışmalar neticesinde aranan cinayet şüphelisi ve cinsel taciz olayını gerçekleştiren Afgan uyruklu 5 şüpheli cinayetten 6 saat sonra yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara teslim edilen şüphelilerden Asıf Hosseini isimli şahıs cinayet zanlısı olarak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerle ilgili yasal işlemlerin ise sürdüğü bildirildi.

MAHALLELİ TEDİRGİN
Öte yandan, 20 Aralık Perşembe saat 02.40 sıralarında meydana gelen olay Mirzabey Mahallesi’ndeki Burcu Sokak sakinlerini huzursuz etti. Afgan gençlerin evde alkol alıp geç saatlere kadar gürültü yapmaları ve aralarında yaşanan cinsel taciz rezaleti sonucu yaşanan bıçaklı kavga ve cinayet olayının ardından mahalle sakinlerinin böyle sapıkları istemedikleri ve bu şahısların mahalleyi terk etmelerini istedikleri kaydedildi.