Cumhurbaşkanı talimatı Yavuz Subaşı’na verdi, Adil Çelik ve Mustafa Canbey ile istişare yapan Subaşı, Külliye’ye Ahmet Sağlam’ı önerdi. Sağlam, kavgadan uzak her kesimin kabullenebileceği bir isim olarak öne çıktı

VEKİLLERİN İL BAŞKANI MESAİSİ

Hasan Demiraslan’ın görevden alınması sonucu il başkanlığında oluşan boşluğu doldurmak için, Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat mesai yaptı. AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Yavuz Subaşı’na talimat veren Erdoğan, il başkanlığı için biri bayan olmak kaydıyla 4 isim önerisi istedi. Subaşı, konuyu başta Adil Çelik ve Mustafa Canbey olmak üzere milletvekili arkadaşlarıyla istişare etti.

SAĞLAM’I MUSTAFA CANBEY ÖNERDİ

İstişarelerde kimseyi küstürmeyecek bir isim üzerinde çalışma yapan milletvekilleri, Mustafa Canbey gibi imam hatip çıkışlı ve Adil Çelik’le de iyi diyaloğu olan Av. Ahmet Sağlam üzerinde yoğunlaştı. Sağlam’a teklifi Mustafa Canbey yaptı. Genel Merkez’de yapılan istişare sonucunda 4 il başkanı adayı Külliye’de Cumhurbaşkanı’nın huzuruna çıktı ve Erdoğan, Sağlam’ı işaret etti.

KAVGACI DEĞİL DENGECİ İSİM

AK Parti’nin yeni il başkanı belirlenirken, kavga-gürültüyle geçen Hasan Demiraslan döneminden ders çıkarılarak hizipleşmeye bulaşmayacak fitneci olmayan bir isim kriteri arandı. Çevresinde efendiliği ve dürüstlüğü ile tanın Av. Ahmet Sağlam, görevden el çekti-rilen Ümit Demirbaş başkanlığındaki Altıeylül İlçe Yönetiminde başkan yardımcısıydı. Bir süredir aktif siyasette olmayan Ahmet Sağlam, üzerinde genel bir uzlaşı sağlanınca, kritik yerel seçim öncesinde il başkanlığı görevine getirildi.