Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde yeni hizmete giren inme ünitesinde felç geçirmekte olan ve erken dönemde başvuran hastalar tedavi edilerek eski sağlığına kavuşturulacak.
İnme tedavisinde, kalp krizinde olduğu gibi zamanın önemine değinen Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Dr.Adil Ozan Gökuç “Hastamız 5 saat içerisinde baş vurduğunda uygulanan tedavi ile yüzde 70 oranında felci geçirebiliyoruz” dedi.
Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde yeni hizmete giren İnme Ünitesinde acil ve kronik inme vakalarına tanı ve tedavi hizmeti verilecek. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğünde Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen seminerde inme merkezlerinde görev yapacak hekimler için eğitim programı düzenlendi. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Adil Ozan Gökuç inme ünitesinin aktif hale geldiğini belirterek “Ünitemizde inme geçiren hastaların yada halk arasında felç geçiren hastalara gerekli zamanda 5 saat içerisinde baş vurduğunda bir tedaviye başladığımız ve yüzde 60-70 oranında hastanın felcini geçirdiğimiz bir merkez. Konuyla ilgili doktor arkadaşlarımıza eğitim verdik. Acil servisimize baş vuran felçli hastalar ilk 5 saat içinde geldiklerinde hastaları tedavi edebiliyoruz. Süre çok önemli, aynen kalp krizinde olduğu gibi ne kadar çabuk gelebilirse hastanın tedaviye yanıt o kadar iyi oluyor. Hastaneye geldikten sonra yapılması gerekenler de var. Tomografileri çekiliyor, radyolog ve nörologlar değerlendiriyor hasta uygunsa bir ilaç tedavisi başlatılıp tıkanıklığı açmaya çalışıyoruz. Bunun sadece hastanemizde yapılması yeterli değil tüm il çapında yapılması gerekli. Merkezimize gelecek olan hastalarımızın tedavisi içinde sağlık müdürlüğümüz tarafından doktorlara yönelik bir eğitim düzenleniyor. Bizim hedeflerimiz şu anda ilk önce hastaların hepsinin doğru zamanda hastanemize getirmek. Uzun vadede inme ünitesini, inme merkezine çevirip invaziv girişimsel işlemlerle açmaktır” dedi. İHA

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)