Bu yıl 38 ülke ve 48 ilden gelen bin kişiyi aşkın katılımcısıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapan Türkiye’nin önemli uluslararası fuarlarından olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde, Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü koordinasyonluğunda, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile katılan Balıkesir, yerli ve yabancı turizm temsilcilerine yönelik tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ziyaretçilere en iyi şekilde tanıttı.

Balıkesir standında; termal tesisler, sağlık turizmi, deniz turizmi, doğal güzellikler, eko turizm ve kültürel öğelerin de tanıtımı yapılıyor. GMKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vekili Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Stantta GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı da fuarın ilk günü ziyaretçilerini ağırlayarak bölgeye özgü hediyelerini takdim ettiler. Ayrıca stantta yerel kamu idareleri, turizm acentaları ve oteller de yerini aldı.

 “Tanıtımda iddialı bir iliz”

Balıkesir standını ziyaret eden GMKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı fuarda, “Tarihiyle, doğasıyla ve insanlarının sıcak samimiyetiyle Balıkesir’in, görülmesi gereken bir il. Bu fuarda da zengin bir turizm hazinesini içinde barındıran alternatif bir turizm destinasyonu olan ilimizin bilinilirliğinin arttırılması ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması bakımından çok önemli bir fırsatı değerlendirmiş oluyoruz. Turizmde iddialı bir il olduğumuzu ve ilimizin dünya ile entegre olması için sürdürülebilir bir tanıtım faaliyeti içerisindeyiz.” diye konuştu.