CHP’nin yerel yönetimlerde bugüne kadarki en büyük kozu Ahmet Akın, AK Parti daha sahaya inemeden 19 ilçeyi dolaştı. Öte yandan İYİ Parti’nin güçlü adayı İsmail Ok’un da, Akın’ın lehine çekileceği iyiden iyiye dillendiriliyor

AK PARTİ SADECE VAADEDİYOR!

31 Mart yerel seçimlerine artık sayılı zamanlar kaldı. AK Parti, iç hesaplaşmalarını henüz tamamlayamadı. Şu anda iktidarın Balıkesir’de bir il başkanı bile yok. Büyükşehir’de direksiyonun kimde olduğu belli değil. AK Parti ve Yücel Yılmaz adına konuşan isimlerse şimdilik sadece ‘Toprak ülke’yi vaadediyor.

İSMAİL OK ÇEKİLECEK İDDİASI

Öte yanda AK Parti’deki bu karışıklık, muhalefetin de iştahını kabartıyor. Ahmet Akın, 19 ilçeyi dolaşıp ilk seçim turunu yaparak rakiplerine tur bindirdi. İYİ Parti’nin adayı İsmail Ok’un, eski günlerinden uzak bir hava çizmesiyle “Muhalefet Ahmet Akın ismi üzerinde birleşecek” iddiaları her geçen gün güçleniyor.

İttifak kulislerini
Sözcü’den Deniz
Zeyrek yazdı

Tecrübeli başkent gazetecisi Deniz Zeyrek dün Sözcü’de kaleme aldığı yazıda, CHP ve İYİ Parti arasında ittifak müzakerelerinin şekillendiğini, İstanbul’da CHP’nin, Ankara’da İYİ Parti’nin destekleneceğini iddia etti. Zeyrek, “İYİ Parti; Balıkesir’de Büyükşehir’de CHP’ye destek verecek, büyük bazı ilçeler İYİ Parti’ye bırakılacak” diye yazdı.

Ahmet Akın EKSPRES’E konuştu:

Gece-gündüz çalışıyoruz, işimize bakıyoruz

Mİllet İttifakı iddiaları ve İsmail Ok’un kendisi lehine çekileceği dedikoduları hakkında EKSPRES’e özel konuşan Ahmet Akın, “Şimdilik 3 adaylı bir yarış gözüküyor. Diğer 2 Büyükşehir adayımız da değerli, hoşgörülü insanlar. Onlar da iddialı ama Büyükşehir’i en çok ben istiyorum, ben çalışıyorum. Karşılıklı nezaket çerçevesinde heyecanlı bir yarış olacağını umuyorum. İsmail Ok benim ağabey gibi sevdiğim birisidir. Şu an böyle bir tasarruf olup olmadığını bilmiyorum. Biz işimize bakıyoruz, gece-gündüz çalışıyoruz, kazanacağımıza inancım tam” dedi.