Ekspres Gazetesi Muhabiri Ümit Ulus ve Yeni Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlkan Toprak, Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Anadolu Lisesi gazetecilik bölümü öğrencilerle mesleğe dair konuştular.

Ekspres Gazetesi Muhabiri Ümit Ulus ve Yeni Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlkan Toprak, Türkiye’de gazetecilik alanında eğitim veren 26 lise arasında yer alan Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde gazetecilik eğitimi gören öğrencilerle bir araya geldi. Ulus ve Toprak,  mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

TOPRAK: “TEKNOLOJİ ARTTIKÇA HABER KALİTESİ DÜŞÜYOR”

Balıkesir’in basın açısından son derece zengin ve kuvvetli bir il olduğunu belirten Yeni Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlkan Toprak “İlimizde gazetecilik alanında öğrenci yetiştiren bir okulun olması önemli. Ayrıca bu okulun devamı niteliği taşıyan bir fakültenin Balıkesir Üniversitesi bünyesinde açılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Toprak, geçmiş yıllarda yapılan gazeteciliğin özellikle teknik açıdan yetersiz olduğu halde bugüne nazaran daha güzel haberlere imza atıldığının altını çizdi. Günümüzde internet haberciliğinin ve sosyal medyanın da düzgün kullanılmadığının altını çizen Toprak, teknoloji arttıkça haber kalitesinin de aynı oranla düştüğünü ifade etti.