Balıkesir’in 2018 yılı yatırım durumu alınan teşvik belgeleri yolu ile ekonomik sıkıntı sürecini BASİAD Başkanı Abdullah Bekki değerlendirdi.

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki öncelikle döviz kurunun yüksek dalgalanması ve yatırım için çok yüksek faiz ortamına rağmen Balıkesir’e yatırım yapan tüm girişimcileri canı gönülden tebrik ettiğini söyledi.

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: “ Yatırımın ortamının olumsuzluklarına rağmen yeni yatırımlar öncelikle takdire değer ve moral motivasyon açısından önemli kazanımlarımızdır. Diğer yandan sanayileşme yarışında uzun soluklu bir dinlenme molası veren Balıkesir’in son yıllardaki hızı ve ülkenin ekonomik beklentileri doğrultusunda koyduğu yatırım hedefleri ile örtüştüğünü söylememiz mümkün değil. Balıkesir’in ekonomik büyüklüğü ve bu alanda kat etmekte olduğu mesafeye bakıldığında yatırım alanında daha büyük performansa ihtiyacımız bulunmaktadır. Haziran ayı ve sonrası yatırımlarımızın ağırlığını gıda, enerji ve madencilik sektörü yatırımları gerçekleştirmiş durumda. Haziran ayı içerisinde Enerji sektöründe 500 Milyon TL tutarındaki yatırım kararı ilimiz için önemli ve büyük yatırımlardan biri olarak dikkat çekicidir. Türkiye genelinde aylar itibari ile adetsel olarak 500-700 adet aralığında bir genel seyir gözlemlenirken; Ağustos ayında 330, Ekim ayında 389 adet yatırım kararı alınmış olması; yatırımların gidişatı açısından son derece dikkate alınması gereken bir durumdur. Balıkesir açısından da bu dönemde bir yavaşlamanın olduğunu söylemek mümkündür. Bu dönemde Balıkesir’in yeni yatırımları ağırlıklı olarak ilçelerimiz merkezli gerçekleşmiş, Balıkesir Merkezin aldığı yatırım ilçelere oranla yavaşlamıştır. “ dedi.