Polisin Sındırgı ilçesinde düzenlediği fuhuş operasyonunda çökertilen çetenin üyesi olan 70 ve 80 yaşındaki ‘dede’lerin de aralarında olduğu 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sındırgı ilçesinde yabancı uyruklu kadınları çeşitli yollardan yurda getirerek kendilerine ait ikametlerde para karşılığı erkeklere pazarlayan ve fuhuş yapmaya zorladıkları iddia edilen 10 şüpheli polisin teknik takibi sonucu deşifre edilmişti. 28 Kasım tarihinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Sındırgı İlçe Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro ekiplerince fuhuş şebekesinin adreslerine eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlarda 9 şüpheli şahıs ile 4’ü Azerbaycan uyruklu toplam 5 kadın yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde tespit edilen biri Azerbaycan uyruklu 2 erkek şahıs ile 1 kadın daha gözaltına alındı.

Sındırgı İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan 6’sı kadın toplam 17 şüpheliden 2’si kadın 8 kişi ifadelerinin ardından salıverildi.  Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen diğer şüphelilerden E.Y. (48), M.S. (80), M.A.U. (72), F.D. (52) ve H.D. (31) isimli 5 erkek şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Kepsut L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Para karşılığı fuhuş yapan 3 Azeri uyruklu kadınıı ise ‘deport’ işlemleri için Yabancılar Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü, kadınların sınır dışı edilecekleri bildirildi.