Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliği Müdürü Vedat Altın üreticileri ÇKS kaydı ve tarım sigortaları konusunda  uyardı. Altın, “Her türlü doğa olayına karşı üreticilerimiz tarım sigortalarını yaptırmaları kendi menfaatinedir” dedi.

TKK Balıkesir Bölge Birliği Müdürü Vedat Altın üreticilerin  bitkisel, meyve, bağ, hayvan hayat sigortaları yaptırmaları ve ÇKS bilgilerini güncelletmeleri konusunda üreticileri uyardı. Altın,Üreticilerimiz yılda bir veya iki ürün alıyorlar ama bunu üretmek için de çok emek veriyorlar. Gerek bitkisel gerekse hayvansal üretimde üreticilerimiz tarım ve hayvan sigortalarını yaptırmaları kendi menfaatlerinedir” dedi.

Tarsim Sigorta kapsamında meyvelerin  dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan ve deprem ile sel ve su baskını risklerinin neden olduğu miktar kaybına ve dolu riskinin neden olduğu kalite kaybına karşı sigortalanabileceğinin altını çizerek, meyvelerde ayrıca ilave olarak çiçek dönemi da dahil olmak üzere don riskinin neden olduğu miktar kaybı için güvence altını alınabileceğini bildirdi. Altın, meyve bahçeleri ve bağlar için dolu ağı ve örü sistemlerini de dolu, fırtına, hortum, deprem, yangın, sel ve su baskını risklerine karşı güvence altına alınabileceğine de dikkat çekti.

“Üreticilerimiz ÇKS Kayıtlarını Güncelletmeleri Gerek” 

Üreticilerin, devlet destekli düşük faizli kredilerden ve devletin sigorta prim desteğinden faydalanmaları için mutlaka Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olması ve sigorta yaptırmaları yönünde uyaran TKK Bölge Birliği Müdürü Vedat Altın, üreticilerin olası risklerle karşılaşmamaları ve sıkıntı yaşamamaları için sigorta poliçesi son kabul tarihlerini geçirmeden sigorta yaptırmaları ve ÇKS güncellemelerine azami özen göstermeleri yönünde  üreticileri uyardı.