Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali, Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Farklı kültürleri yansıtan 40 lezzetin görücüye çıktığı festivalde hem göze hem damağa hitap etti.

Altıeylül Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Altıeylül sınırları içerisinde farklı kültürleri temsil eden yemeklerin yer aldığı festivalde birbirinden lezzetli 40 çeşit yemek ve tatlı görücüye çıktı. 2. Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali’ne; Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, askeri ve sivil erkân katıldı.

GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKAMAZ

Belediyeciliğin sadece altyapı ve üstyapı çalışmaları olmadığını, insanı ilgilendiren her şeyin bunun içerisinde olduğunu belirten ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bilindiği gibi beşikten mezara kadar insana dair ne varsa her şey belediyelerin ilgi alanına girer. İnsanın yaşadığı kent, mahalle, sokakla ilgili her türlü imar, temizlik ve çevre çalışmaları her türlü faaliyet görev alanımızdır. Bir başka deyişle kent dediğimiz zaman mahallesi, caddesi, sokağı ve içinde yaşayan insanların her türlü maddi-manevi değerleri akla gelir. Kültürün maddi ve manevi unsurları geçmişten geleceğe nesilden nesille aktarılan niteliklerdir. Geçmişini bilmeyen geleceğine sahip çıkamaz. Bir millet ancak geçmişinden ilham alarak geçmiş değerlerine sahip çıkarak ilerleyebilir. İşte kültürel mirasımızda bizim en değerli varlıklarımızdan biridir” dedi.

YÖRESEL YEMEKLERİN TADINA BAKILDI

Yöresel lezzetlerin kültürün önemli bir unsuru olduğunu kaydeden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kültürel mirasımızda yemek kültürü de önemli bir yer işgal etmektedir. Dünyada yöresel lezzetlerin bir yeri önemli bir merkez haline getirdiğine birçok kez şahit olduk. Bugün 2.sini yaptığımız Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali mutfağımıza sahip çıkılması adına Balıkesir’imize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu festivalle yöremize has lezzetlerin bir kısmının gün yüzüne çıkartılması genç kuşaklara tanıtılması turizm alanında da ön plana çıkartılarak ekonomik ve kültürel katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Bugün burada Altıeylül ilçemizin merkez ve birçok kırsal mahallesindeki hemşerilerimiz tarafından hazırlanan 40 çeşit yemek vardır.” Başkan Avcı’nın konuşmasının ardından Altıeylül’ün yöresel lezzetlerini yapanlara ödül takdim edildi. Programın sonunda hazırlanan lezzetler konuklara ikram edildi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)