CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın, Balıkesir’den büyük karşılık gördüğünü ifade eden Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, Altıeylül Belediye Başkan Adayı’nın da kamuoyunda aynı etkiyi göreceğini, hem Altıeylül’ü hem de Büyükşehir’i alacaklarını söyledi.

Kısa bir süre önce ataması gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, yönetim oluştururken Türkiye’de ender görülen bir uygulamanın altına imza attıklarını belirtip yönetimin yarısını kadınlardan oluştuğunu söyledi. 31 Mart yerel seçimlerde kadınların enerjisi ve özverisiyle Altıeylül Belediyesi’ni kazanacaklarını kaydeden Şehirli, aday belirlemede de anket yöntemini talep ettiklerini söyledi.

24 KİŞİLİK YÖNETİMİN

11’İ KADINLARDAN OLUŞUYOR

24 Kişilik yönetim kurulunun 11’nin kadınlardan oluştuğuna dikkat çeken CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, “ 24 Kişilik yönetim kuruluyla birlikte MYK’nın aldığı kararla pazartesi gününden bu yana göreve başladık. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, onun çizgisinde yürüyoruz. Önümüzdeki seçimlere hazırlanmak hedefimiz. Tüzüğümüzde yüzde 33 olan kadın kotasını yukarıya çıkartarak yönetimimizin yüzde 50’e yakınını kadınlardan, yüzde 50 erkeklerden oluşturduk. 24 kişilik yönetim kurulumuzun 11’ni kadın üyelerden oluşturduk. Bunu da kadın adaylara oy vermeyeceğim diyen bir ortamda yapıp kadın üyelerimizin nasıl etkin olacağını göstereceğiz. Yöneticilerimizle sahada etkin bir şekilde koşturacağız. Yönetimimiz içerisinde 25 yaşında genç bir avukat arkadaşımızı seçim ve hukuk işlerinde değerlendirdik. Atatürk’ün ülkeyi gençliğe emanet ederken, bizde genç avukat arkadaşımıza seçim ve hukuk işlerini emanet ediyoruz. Hem genç beyinlerin hem de kadınlarımızın öne çıkmasıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

KADINLARIN SİNERJİSİ

ÇALIŞMALARA OLUMLU YANSIYACAK

Kadınların sinerjisinin seçim çalışmasına olumlu yansıyacağını dile getiren CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, “Nüfusumuzun yüzde 50’si kadın yüzde 50’si erkeklerden oluşuyor. Bizde sahada el birliğiyle kapı kapı sıkılmadık el bırakmamak üzere çalışmayı düşünüyoruz.  Kadın yöneticilerimizin de kadınlarımızla daha iyi iletişim kurabileceğini düşünüyoruz”  şeklinde konuştu

ANKET İSTİYORUZ

CHP Altıeylül Belediye Başkan Adayının belirleme yöntemi olarak anket yöntemini talep ettiklerini belirten Şehirli, “ Aday belirleme yöntemiyle ilgili genel merkezimizin çalışmaları devam ediyor. Anket yöntemleri devam ediyor. Bizim şu an için müracaatını gerçekleştirmiş bir aday adayımız, dolaylı yönden aday adayı olan arkadaşlarımız var. Onlar müracaatlarını aldıktan sonra partimize bildireceğiz. En kısa sürede adayımızı belirleyip çalışmalara başlamak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Akın’la zaten akın akın geliyoruz. Bizde Altıeylül’ün sorunlarını bilen ve bunlara çözüm üretecek adayımızla geliyoruz. Hem Altıeylül’ü hem büyükşehir belediyesini alacağız” dedi.