AK Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz oldu. Karesi Belediye Başkanı olan Yılmaz’a görevi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM’de tebliğ edildi.

Balıkesir’de uzun süredir merak edilen sorunun cevabı bugün netleşti. Geçtiğimiz gün aldığı telefon ile Ankara’ya giden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Pazartesi günü öğleden sonra AK Parti Genel Merkezi tarafından aranan ve “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın” diyerek adaylığı açıklanan Yücel Yılmaz, kendisine gelen tebliğin ardından birkaç saat içerisinde hazırlıklarını tamamlayarak Ankara’ya hareket etti.

ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA

Yücel Yılmaz, Ankara’da ise geç saatlerde Genel Merkeze davet edilen; AK İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Mutlu Aydemir, AK Parti Eski Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Kasım Bostan, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan’la buluştu.  Yücel Yılmaz’ın adaylığı sonrasında Ankara’daki verilen bu görüntüyle ilgili olarak AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, sosyal medya hesabından “ Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımızla birlikte Ankara’da bir aradayız. Daha güçlü bir Balıkesir için durmak yok yola devam”  mesajını paylaştı.

GRUP TOPLANTISINA ZEKAİ KAFAOĞLU DA KATILDI

Türkiye genelinden 20 ilin belediye başkan adaylarının açıklanacağı toplantıya Yücel Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Buğra, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Zahit Bayram ve ilçe belediye başkanları katıldı. AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve il yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanacağı grup toplantısı öncesinde sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşımında bulundu.  İl Başkanı Demiraslan, Yücel Yılmaz’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından “ Çıktığımız bu kutlu dava yolundaki hizmet kervanında en büyük güvencemiz olan birlik ve beraberlik içinde yerel seçimlerde Balıkesir’i şaha kaldıracağız. Bu yolda Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yücel Yılmaz’ı tebrik ediyor, bugüne kadar hizmette bulunan Sayın Zekai Kafaoğlu Başkanımıza teşekkür ediyorum” mesajını yayınladı. Yılmaz’ın başkan adaylığının açıklanmasının ardından başta milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri olmak üzere AK Partililer kutlama mesajları yayınladı. Öte yandan ismi adaylık için geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da sosyal medya hesabından “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz olarak açıklanmıştır. Hayırlı olsun. Kendisini tebrik ediyor başarılar diliyoruz” mesajını paylaştı.

“BU GÜVEN VE TEVECCÜHE LAYIK OLABİLMEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM’de kendisine görevi tebliğ edilen Yücel Yılmaz, değerlendirmede bulundu.  Yücel Yılmaz, “2014 yılında göreve geldiğimizde “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla ekibimle birlikte ‘ben’ değil ‘biz’ diyerek, gece gündüz Karesi için çalıştık. Şimdi aynı azim ve şevkle Balıkesir için çalışmaya hazırlanıyoruz. Başta Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bizlere güvenen herkese teşekkür ediyorum. Tarafıma gösterilen bu güven ve teveccühe layık olabilmek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Önce Millet Önce Memleket” diyerek çıktığımız bu yolda Rabbim; hemşehrilerim ve memleketim için güzel hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah” dedi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)