Balya’da bir programa katılmak için Balıkesir’e gelen CHP Parti Meclis Eski Üyesi Umut Oran, Karesi İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Oran,  “Balıkesir’de adayımızı erkenden belirlendi. Bunun anlamda bunun bir avantaj olduğunu düşünüyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Eski Üyesi Umut Oran bir dizi ziyaret için Balıkesir’e geldi. Karesi İlçe Başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oran, Türkiye’nin gündeminin çok hızlı değiştiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin bölgesel çatışmalardan uzak durması gerektiğini aktaran Oran; “Türkiye’nin gündemi bitmez. Önümüzde seçim süreci var. Ama gerçekten Türkiye çok hızlı gündem tüketiyor. Salı günü grup toplantıları vardı. Grup toplantılarında konuşulanlara, liderlerin birbirlerine söylediklerine baktığımızda ülkenin 1 günlük gündeminin gelişmiş ülkelerde 1 yılda tüketmiyorlar. Maalesef gerçek gündemi siyaset çok fazla kendi gündemine almıyor. Gerçek gündeme baktığımız zaman içeride çok büyük sıkıntılarımız olduğu açık. 21.yüzyıl hızın, teknolojinin, bilişimin etkin olduğu bir çağ. Ama aynı zamanda da büyük bir güç savaşı var. Bu güç savaşı dünyayı 3.Dünya Savaşı’na da götürebilir. Biz bu çatışmaların aslında Türkiye olarak tam ortasındayız ve bu bölgesel çatışmalara hazırlıklı olmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti olarak, siyasetçiler olarak milli birlik ve bütünlüğün sağlanması lazım. Bu olmazsa olmaz bir koşul. Böyle bir noktada AKP bu durumun ne kadar farkında tartışılır. Sürekli bir ayrışma ve çatışma var” diye konuştu.

“SİYASETE MÜDAHİL OLMAMALI”

Diyanet İşleri Başkanı’nın siyasete müdahil olmaması gerektiğini belirten Oran, şöyle konuştu: “Ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi artırıldı. Başkanın çalışmalarına baktığınızda ise lüks bir hayat yaşadığını ve savurganlık yapıldığını görürsünüz. Kendisinin yasalarla olan bir görevi var ve bu görevi yerine getirmesi gerekir. Ama Başkan bunları bir kenara atıyor, ülkenin en önemli değerini hiçe sayan, Atatürk’e, cumhuriyete hakaret eden fesli bir meczuba ziyarete gidiyor. Ve bu ziyareti kamuoyuyla paylaşıyor. Diyanet İşleri Başkanı’nın siyasete malzeme taşımaması gerekiyor. Siyaseti müdahil olmaması gerekir. Bu noktada iktidarın da buna göz yummaması gerekiyor. Maalesef bunları göremiyoruz. “