İzmir’in Çeşme Limanından gelen bir tekne Ayvalık’ta 40 yaşlarındaki FETÖ şüphelisi kadını Ayvalık Marina’dan alarak Yunanistan’a kaçırdı. FETÖ şüphelisinin de bulunduğu tekne Sakız Adası’nda Yunanistan polisi tarafından yakalandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü soruşturtma ve araştırma kapsamında, A.D. ve C.E.Y. isimli şahısların, Yunanistan’ın Sakız Adası’nda tekne ile yakalandıkları bildirildi. Şahısların İstanbul’daki bir firmaya ait tekneyi Çeşme Limanına bağlamak üzere teslim aldıkları, Ayvalık ilçesinden 40 yaşlarında kimliği belli olmayan FETÖ/PDY şüphelisi bir kadını alıp yasa dışı yollardan Sakız Adası’na kaçırmak isterken yakalandıkları açıklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ayvalık S. Marina’da yapılan araştırma ve kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu, D.C. isimli teknenin 24 Ekim’de Ayvalık S. Marina’ya giriş yaptığı, 35 plakalı araçla bir erkek şahsın marinaya FETÖ şüphelisi kadını getirip tekneye bindirip hemen tekne ile marinadan ayrıldığı belirlendi. Akabinde de yarım saat geçtikten sonra Ayvalık ilçesinden ayrıldığı tespit edilirken, marinanın ana giriş çıkış kayıtlarının olay günü güvenlik görevlisi tarafından tutulmadığı, ayrıca tekneyi kıyıya bağlayan  marina görevlisinin şüpheli kadını getiren araç sürücüsü ile kamera kaydında görüşmelerinin bulunduğu tespit edildi.

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON YAPILDI

Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine, dün sabah şafak vaktinde Ayvalık ve İzmir’de polis tarafından eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Ayvalık ilçesinde E.Ö. ve F.İ. isimli şahısların evlerindeki aramada suç ve suç unsuruna rastlanılmazken şahısların cep telefonlarına el konuldu. Marina girişi güvenlik noktasındaki işlemler ise devam ediyor. İzmir il Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda ise M.Ç. isimli şahıs yakalandı. Bu şahsın da cep telefonuna el konulurken, olayla ilgili soruşturmanın geniş çaplı olarak sürdüğü bildirildi