İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında yapıldı. Kurul, her yıl iki defa toplanıyor.

AFAD Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu (İAADKK) toplantısına Vali Ersin Yazıcı başkanlık etti. Balıkesir’in olası bir afet ve acil durum gerektiren gelişmeler karşısında uygulayamaya konulacak olan planın gözden geçirilip detaylar hakkında bilgilerin verildiği toplantıda, alınacak önlemleri belirlemek, uygulanmasını sağlamak ve denetlemek, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak hususunda bilgiler verildi.

GÜNCEL PLANLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Afet müdahale planının büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Özellikle depreme karşı hazırlıklı olabilme adına yapılmış olan çalışmaları değerlendirmek ve afetin diğer türlerine dönük olarak da alınması gereken tedbirler ile ilgili çalışmaları gözden geçireceğiz. Bilindiği üzere yurdumuzun büyük bir bölümü 1. Derece Deprem Bölgesinde, Balıkesir ilimizde depremde öncelikli yerler arasındadır. Bu toplantının amacı afetlere karşı hazırlıklı olabilme adına yapılmış olan çalışmaları gözden geçirmek, kurum ve kuruluşlara görevlerini hatırlatmak ve koordinasyonu sağlamaktır. Uygulama noktasında birliktelik sağlamak suretiyle bundan sonraki çalışmalarımızda daha sağlıklı bir şekilde yol alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.