CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Karesi Belediye Başkan Adaylığı için 4 ismin kendileriyle temas olduğunu, bunlardan 3’nün kamuda çalıştığını ve 1 Aralık tarihini beklediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi, Ahmet Akın ismiyle Balıkesir’de büyükşehir belediye başkan adayını açıklayan ilk parti olurken, gözler ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağına çevrildi. Balıkesir’in en büyük iki ilçesinden biri olan Karesi’de CHP’den 4 ismin aday adayı olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Akın’ın açıklanmasıyla birlikte adayımıza toplumda büyük bir teveccühün olduğuna şahit olduk. Farklı partilere mensup kişilerde adayımız Ahmet Akın’a oy vereceklerini belirtmesi bizi seçimler öncesinde umutlandırıyor. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi kadar hem merkez ilçelerinde hem diğer ilçelerde de olmalıyız. İddialıyız. 4 aylık bir süreçte komisyonlarla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. 4 tane adayımız var. Kamudan geçmek isteyen arkadaşlarımız var onların istifa etme tarihi 1 Aralık. Belki kendi aralarında anlaşırlar ve aday sayısı bire iner. Büyükşehir belediye başkan adayımızın açıklanmasıyla birlikte aday olmayı düşünenlerde olabilir” dedi.

 

EĞİLİM YOKLAMASIYLA ADAYIMIZI BELİRLEYECEĞİZ

CHP Karesi İlçe Başkanlığı olarak belediye başkan adayı belirlenme yöntemi olarak eğilim yoklamasını belirlediklerini ifade eden Dilek Yalçın, parti üyelerinin yanı sıra demokratik kitle örgütlerini de eğilim yoklamasına dahil etmeyi düşündüklerini söyledi. Yalçın, “ Biz aday belirleme yöntemini eğilim yoklamasıyla gerçekleştirmek istedik. Bu eğilim yoklamasına sadece üyelerimizin değil demokratik kitle örgütlerinin de oy kullandığı bir eğilim yoklaması olacak. Birden fazla aday olması durumunda bizim yöntemimiz bu olacak. Aday adaylığı için bizimle temasa geçen 4 adaydan 3’ü kamudan başvuru yapacağı için 1 Aralık tarihini bekliyor. Aday belirleme yöntemleri ve aday konusundaki yetki ilçelere bırakıldı. Genel merkezde bunu uygulayacak. Bunun yanı sıra biz yarın yerel seçim olacakmış gibi seçime hazırlandık. Adayımız da belli oldu mu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

PROJELERİMİZ HAZIR

CHP Karesi İlçe Örgütü olarak yerel seçimlere tam anlamıyla hazır olduklarını dile getiren Yalçın, “ Biz projelerimizle hazırız. 1950 yılından bu yana Balıkesir’de hiç olmadık. Kente dair düşündüğümüz çok şeyler var. Kenti değiştirmek zorundayız, Balıkesir böyle bir yönetime yakışmıyor. Çok canlı bir şehir olabilir.  Bütün projelerimiz içerisinde yüzde 99’u ilgilendiren şeyler olacak. Yaşam alanlarımızı hep beraber değiştireceğiz. Daha yaşanabilir bir kent için çalışacağız” dedi.