AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Pakize Mutlu Aydemir, Azerbaycan’da mültecilerin hakkını savundu. Dünya ülkelerinin önce insan olma bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirten Aydemir, “Önce insan olmamız gerekiyor” dedi.

“DUVAR ÖRMEYECEĞİZ”

Balıkesir Milletvekili Av. Pakize Mutlu Aydemir, Birleşmiş Milletler Göç Örgütü ve Azerbaycan Milli Meclisi organizasyonunda Azerbaycan’ın başkenti  Bakü’de düzenlenen, “Parlamenterler ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri; İnsan Ticareti ve Göçmen Kaçakçılığında Çok-Disiplinli Yaklaşımlar”  konferansına konuşmacı olarak katıldı. Azerbaycan parlamentosundaki konferansta konuşan Milletvekili Aydemir, “insan haklarından yola çıkarak İnsan ticareti konusunda mültecilere bir duvar örmeyeceğiz, azınlık muamelesi yapmayacağız. Kendi vatandaşımıza olduğu gibi insan hakları çerçevesinde davranıp, iç siyasette malzeme yapılmasına, iç dinamiklerin defansına rağmen eğitimde, sağlıkta her alanda eşit şartlarda yaklaşım sergileyecek sınır dışı etmeyeceğiz” dedi.

AÇIK KAPI POLİTİKASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki kararlılığını da ifade eden Mutlu Aydemir, Türkiye’nin uyguladığı ‘açık kapı’ politikasının tüm dünyada uygulanması gerektiğini ve bunun önemini ifade etti. Aydemir, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği ve Türkiye’nin uyguladığı gibi açık kapı politikasını insan hakları çerçevesinde bütün Dünyanın uygulaması gerekmektedir. Artık sadece konuşmak değil eyleme geçmek zamanıdır. Global bir çözüm aranıyorsa Ülkemiz ve Ak Parti Global çözüm arayışına örnek bir tutum sergilemektedir. Mülteciler konusunda Türkiye’nin bu güne kadar yaptıkları bundan sonrada nasıl hareket edeceğimizin bir göstergesidir. Önce insan olma bilinci ile hareket edip önce insan olmamız gerekiyor” diye konuştu.

AZERİ BAŞBAKAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Balıkesir Milletvekilli Av. Pakize Mutlu Aydemir Bakü’deki temasları çerçevesinde Azerbaycan Başbakanı Prof. Dr. Novruz Memmedov ilede bir araya geldi. Aydemir, Azerbaycan Milli Meclis’ine de bir ziyaret gerçekleştirerek temaslarda bulundu.