2017-2018 sezonunda 16 bin 255 kişiye ulaşan Karesi Halk Eğitim Merkezi, yeni dönemde bu sayının üzerine çıkmak adına resmi kurumlar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kurslar düzenliyor.

Karesi Halk Eğitim Müdürü Yunus Doğru, kurumun çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında daha fazla vatandaşa ulaşmak adına kurs sayısında artış yaptıklarını belirten Doğru, merkezin yanı sıra kırsal mahallelerde de kurslar tertip ettiklerini söyledi. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılıyla ilgili de bilgiler veren Karesi Halk Eğitim Müdürü Yunus Doğru, “ 2017-2018 döneminde bünyemizde 690 adet kurs açıldı. Bu kurslarda 16 bin 255 kişiye ulaştık. 1 Eylül’den bu yana da 179 tane kurs açıp, 3 bin 347 kursiyere ulaştık ve kurslarımız devam ediyor. Şu an itibariyle sertifika alan 188 erkek, 161 kadın kursiyerimiz var. Birçok kurumla işbirliği halinde kurslarımız devam ediyor. 12 kişiyi bulduğumuz durumda her kursu açabiliyoruz. Engelliler, okuma-yazma bilmeyen ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kurslarda sayı sınırlaması yok. Bir kişi de olsa kurslar açılabiliyor. Engellilere yönelik 23 yaş üzerine kurslarımız var. Buradaki çocuklara sanatsal kurslar veriyoruz. İŞKUR ile birlikte yaptığımız kurslarımız var. 22 Ekim’de Kamçılı Mahallesi’nde Balıkesir Pullusu’nu yaşatmak amacıyla kurs açtık.  Balıkesir Pullusu’nu yazan kişi bizim müdür yardımcımız. Bu modülü yazıp Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’ne kabul ettirip, şu anda Türkiye’deki tüm Halk Eğitimlerde bu kurs açılıyor. İŞKUR ile düzenlediğimiz kurslarda kursiyerlere belli oranda para veriliyor hem de sağlık sigortaları yapılıyor. ” dedi.

 

STK’LARLA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortaklaşa düzenledikleri kursların bulunduğunu vurgulayan Karesi Halk Eğitim Müdürü Yunus Doğru, “ Katre Derneği’yle birlikte açtığımız bir kursumuz var. Polis lojmanlarında açtığımız kursumuz var. Özellikle bu derneklerle birlikte açtığımız el yazmaları kursuna Sayın Valimizin eşi Hanife Yazıcı ve diğer amirlerin eşleri de katılıyor. Resmi kurum ve kuruluşlarla birlikte açtığımız kurslarımız var. Kredi Yurtlar Kurumu’nda öğrencilere yönelik yabancı dil kursları açıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’yle birlikte açmış olduğumuz birçok kursumuz var. Toplum Ruh Sağlığı Kurumunda açılan sanat kurslarımız var.  Hobi ve sanat kurslarımız bulunuyor. Kadın Sığınma Evi’nde 14 kursiyerimiz var. Orada da kurslarımız devam etmekte. BALMEK kurslarımız var. Dumlupınar’dan, Bahçelievler Mahallesi’ne kadar kurslar açıyoruz. Üniversiteye hazırlık kurslarımız var. Okuma yazma kurslarımız var. Şu anda Karesi bölgesinde son 24 Haziran seçimleri itibariyle YSK listelerini araştırdık ve 837 tane parmak izini tespit ettik. 837 vatandaşımız okuma yazma bilmiyor. Onların okuma yazma öğrenmesi için kurslar açıyoruz. Seminerlerimiz devam etmekte. Aklınıza gelebilecek her dernek, her kamu kuruluşuyla işbirliği halinde tüm kursları açabiliyoruz. Bizim işbirliği yaptığımız en büyük paydaşlarımız yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlar, kamu kurum ve kuruluşlarıdır.

 

IPARD PROJELERİNE GÖRE KURS DÜZENLENİYOR

Kırsal kalkınma ve üretim dönük her türlü kursu destekliyoruz. Kırsal bölgelere ulaşılabilirliği nasıl artırabiliriz kapsamında çalışıyoruz. Bu doğrultuda kırsal mahallelerimizi ziyaret ediyor, vatandaşlarımıza sunum yapıyor ve kurslar hakkında bilgilendiriyoruz. Bu ziyaretlerimiz öncesinde TKDK’yla görüşüp IPARD projeleriyle ilgili bilgi aldık. IPARD projeleri kapsamında köydeki vatandaşlarımız hibelerden faydalanabileceği kursların planlamasını yaptık. Birçok meyve-sebze yetiştirme kursları düzenliyoruz” dedi.