Belirli periyotlarla farklı şehirlerde toplantı düzenleyen Ege İhracatçı Birlikleri(EİB) dün Balıkesir’de toplandı.

Ege İhracatçı Birlikleri(EİB),  Balıkesir’deki toplantısını Altın Otel’de gerçekleştirdi. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Uygun ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Remzi Boncuk’un ev sahipliği yaptığı toplantıya Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Balıkesirli ihracatçılar katıldı.  Toplantıya, Balıkesir’de faaliyet gösteren 350 ihracatçı firma davet edilmesine rağmen katılımın düşük seviyede olduğu gözlendi. Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz, Ege İhracatçı Birlikleri’nin faaliyetleri ile ilgili Balıkesirli ihracatçıları bilgilendirdi.

9 AYDA 440 MİLYON DOLAR İHRACAT

Balıkesir’in ihracat potansiyeli hakkında da bilgi veren Boncuk, “Balıkesir’in ihracatı ilk 9 ay 440 milyon dolar seviyesinde. Yeterli değil ama dış açık vermeyen bir iliz. Bunun çok daha fazlasına çıkabiliriz. Bu ihracat rakamını yükseltmemiz lazım. Çünkü Türkiye’nin krizlerden çıkış yolu ihracat odaklı çalışmadır. Bunu da başaracak potansiyele sahibiz” dedi.

 

“İHRACAT ÇOK ÖNEMLİ HALE GELDİ”

Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, ise günümüzde ihracatın çok önemli bir hale geldiğini kaydetti. İşbırakmaz, “ Ege İhracatçı Birlikleri olarak pek çok alanda faaliyetimiz var. Biz bu yıl üye buluşmalarını farklı farklı yerlerde yapmaya gayret ediyoruz” dedi.