CHP İl Başkanı Serkan Sarı, kongre süreciyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. İl başkan adaylarından Ender Biçki’nin “Bizim dönemimiz daha başarılıydı, Serkan Sarı yönetiminde oylarımız düştü” eleştirisine de yanıt veren Sarı, “. Yerel seçimlerden önce 5 belediyemiz vardı. Bugün belediye sayımızı 8’e çıkardık.  Adaylarımızın iddiaları olabilir bunları saygıyla karşılıyoruz. Ancak biz ortaya bir realite koyuyoruz”

 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, kongre sürecinin demokratik ve barışçıl bir ortamda gerçekleştiğini belirtti. İl başkan adaylarından Ender Biçki’nin ‘Bizim dönemimiz daha başarılıydı, Serkan Sarı döneminde oylarımız düştü” ilgili eleştirilerine Sarı, “Yerel seçimlerden önce 5 belediyemiz vardı. Bugün belediye sayımızı 8’e çıkardık.  Adaylarımızın iddiaları olabilir bunları saygıyla karşılıyoruz. Ancak biz ortaya bir realite koyuyoruz” dedi. Kongre süreciyle ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan Sarı, “  İlçe kongrelerimiz Gömeç ilçesiyle başladı. Ardından Edremit’le devam etti. Her iki ilçede de mevcut ilçe başkanları delegelerin desteğiyle güven tazeleyerek yollarına devam etti. Biz bütün kongre takviminin başladığı günden bu yana söylediğimiz gibi bu süreci çatışarak değil yarışarak geçireceğiz. Rekabet olabilir ama biz bu kongrelerin sonunda ayrışarak değil birleşerek, kaliteli bir siyaset üreterek çıkmak istiyoruz. Biz şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla da süreç sağlıklı bir şekilde ilerliyor.  Kongre takvimimiz; Balya, Dursunbey, Altıeylül, Susurluk diye devam ediyor. Ocak ayı sonuna doğru ilçe kongrelerimiz sona erecek. Milletvekilliği, yerel seçimler derken uzun ve yorucu bir dönem geçirdik. İlçe yönetimlerimiz görevlerini yerine getirdiler. Bütünleştirici bir dil kullanacağız. CHP, yerelde elde ettiği başarıyı genele de taşımak istiyor. Bunun üzerine bütün planlarımızı yapıyoruz. Etkin ve aktif bir siyaset yapıyoruz. Bunun yolu da parti içerisindeki birliktelikten geçiyor. Kazanan demokrasi olacak. Kapatılmayacak yaralar açmayalım. Birbirimizi kırmadan ama daha iyi iddialar ortaya atarak siyaset yapalım. İlçe kongrelerinde de il başkan adayları arkadaşlarımız divandan söz alarak kendilerini tanıtıyorlar. Kaliteli bir süreç yaşıyoruz” dedi. Bugün ülkenin geldiği nokta iç açıcı değil. İşsizlik almış başını gidiyor. Asgari ücret bir kişinin evini geçindirecek seviyede değil. Çiftçimiz mağdur, her gün bir fabrikanın kapısı kapatılıyor. 600 delege 44’te doğal delege olmak üzere il kongresinde 644 delegenin oy kullanma hakkı olacak” dedi.

 

 

İDDİA DEĞİL REALİTE

CHP İl Başkan adaylarından Ender Biçki’nin “Bizim dönemimiz daha başarılıydı, Serkan Sarı yönetimi oylarımızı düşürdü” yönündeki eleştirisine de karşılık veren İl Başkanı Sarı, “ Her adayın bir iddiası var. Biz bu süreçte başarılı olduğumuz düşündüğümüz için aday olduk. Başarılarımızı ilerletmek için yeniden göreve talip oluyoruz.  Ben reel bir sonuçlar üzerinden başkan adayı arkadaşımızın iddialarına yanıt vermek istiyorum. Yerel seçimlerden önce 5 belediyemiz vardı. Bugün belediye sayımızı 8’e çıkardık.  Adaylarımızın iddiaları olabilir bunları saygıyla karşılıyoruz. Ancak biz ortaya bir realite koyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne baktığınızda mecliste AKP’nin elini kolunu bağladık. 8 ilçe CHP’nin 1 ilçe İYİ Parti’nin 1 ilçede Demokrat Parti dediğinizde AKP’nin kolu kanadı kırılmış durumda. Neredeyse belediye sayımızı iki katına çıkardık. Türkiye’de bir önceki seçime göre belediye kazanma oranı en yüksek iller sıralamasında ilk 5’te yer aldık. Yerel siyasete hakim ve yön veren bir CHP var. Artık bir muhalefet olmanın ötesine geçip iddia sahibi bir CHP var. Bu iddiamızı genel iktidara da taşımak için çalışacağız.  Artık daha güçlü bir yapı var” dedi.