Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25. ve 26. dönem Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasında Tüm, önseçim vurgusu yaptı. ‘Önseçim olmazsa aday adaylığı başvurumu geri çekeceğim’ diyen Tüm, toplantının sonunda basın mensuplarından soru almadı. Yerel seçimlerde belediye başkan adayının önemli olduğunu vurgulayan Tüm, “ Kenti tanıyan, sorunlarını bilen, çözüm önerilerini ortaya koyan, liyakat sahibi başkan adayları örgütümüz içinde yeterince vardır. Bunun için örgüt güvenilmesi, sorumluluk ve yetkinin örgüte bırakılması gerekmektedir. CHP, en iyi belediye başkan adayı ve meclis üyelerini belirleme birikimine ve tecrübesine sahiptir. Bu bağlamda partimiz en iyi adayları seçmek zorundadır. Bunun yolu da, Balıkesir ve ilçelerimiz başta olmak üzere, Türkiye’de adaylarımızı örgütle birlikte belirlemek olmalıdır. Yani adayları Parti üyelerimiz tarafından seçilmelidir, çünkü en doğru kararı taban verecektir. Örgüte ve tabana güven başarının ön koşuludur. Parti tarihimizde, yerel seçimlerde en başarılı olduğumuz dönemler, ön seçimin yapıldığı dönemdir. Ayrıca, bu yöntem parti içinde demokrasinin işlerliği açısından son derece anlamlıdır. Parti içinde demokratik yol ve yöntemleri uygulamak demokrasinin gereğidir. Burada bir şeyi daha belirtmek istiyorum, adayı belirleyen üyelerimizin, seçim süreçleri içindeki tutum ve davranışı, son derece olumlu olmakta, bunun sonucunda parti çalışmalarına üyelerimiz yürekten katılmaktadır. Seçmen de örgütün seçtiği adayı benimsemekte ve desteklemektedir. Çünkü adayın arkasında koca bir örgüt desteği vardır.  Siz üyelerimiz ve Balıkesir halkı beni yakından çok iyi tanıyorsunuz. Sosyal demokrasiye ve barışa olan inancım, emekten ve halktan yana olan tavrım, mücadeleci kimliğim ve kişiliğim, çalışma azmim, tabanla olan bağım, hizmet anlayışım beni hep siyasi süreçlerin içinde tutmuştur. Önümüzdeki yerel seçimlerde, Balıkesir hemşerilerime daha iyi hizmet edebilmek için CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)